"na dnevnom nivou bilježi se jedva dvocifren broj novozaraženih"

Abazović pisao Golikovoj: Ruski organi da razmotre obnavljanje direktnih avio letova sa Crnom Gorom

On je, u pismu namjere, kazao da se nada da će Golikova, kao predsjednica Kriznog štaba, razmotriti opciju stavljanja Crne Gore na zelenu listu, što bi, kako je naveo, za Crnu Goru bilo od izuzetnog značaja

18123 pregleda 411 reakcija 55 komentar(a)
Abazović, Foto: Savo Prelević
Abazović, Foto: Savo Prelević

Ruski organi bi na sljedećoj sjednici Kriznog štaba mogli razmotriti opciju obnavljanja direktnih avio letova sa Crnom Gorom, naveo je potpredsjednik Vlade Dritan Abazović u pismu namjere potpredsjednici Vlade Rusije i predsjednici Kriznog štaba Tatjani Golikovoj.

On je, u pismu namjere, kazao da se nada da će Golikova, kao predsjednica Kriznog štaba, razmotriti opciju stavljanja Crne Gore na zelenu listu, što bi, kako je naveo, za Crnu Goru bilo od izuzetnog značaja.

„S obzirom na to da se Crna Gora gotovo izborila sa pandemijom COVID-19 i da na dnevnom nivou bilježi jedva dvocifren broj novozaraženih građana, kao i na činjenicu da ogroman broj ruskih državljana posjeduje nekretnine ili biznise u Crnoj Gori i često boravi u našoj državi", navodi se u pismu Abazovića.

On je, kako je saopšteno iz Vlade, naglasio da bi od neizmjernog značaja bilo ponovno uspostavljanje direktne avio linije između Rusije i Crne Gore, jer bi to, kako se navodi, omogućilo velikom broju zainteresovanih građana obje zemlje da nesmetano putuju i obavljaju svoje aktivnosti.

“Potpredsjednik Vlade je u pismu naznačio da je Crna Gora turistička zemlja koja ostvaruje dobru saradnju sa ruskim tržišem i da bi, u tom smislu, Krizni štab Rusije trebao imati poseban senzibilitet pri razmatranju naše molbe”, navodi se u saopštenju.

Preporučujemo za Vas