"HIGIJENSKI USLOVI SU PORAŽAVAJUĆI"

Ćeman: Zdravstvena zaštita je jedan u nizu gorućih problema Petnjičana

On je dodao da "Ministarstvo zdravlja i lokalna smouprava, osim populističke priče, skoro ništa nisu uradili u rješavanju ovih problema"
2 komentar(a)
Albin Ćeman, Foto: Demokratska Crna Gora
Albin Ćeman, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 23.11.2017. 17:19h

Nosilac liste Demokrata na izborima u Petnjici Albin Ćeman kazao je da je zdravstvena zaštita još jedan u nizu gorućih problema Petnjičana.

"Još jedan u nizu gorućih problema naše Opštine je zdravstvena zaštita. Zdravstveni punktovi u našoj Opštini rade jednom nedjeljno i to samo dva sata. Pored toga što su praktično nefunkcionalni, higijenski uslovi su poražavajući. Pojedini zdravstveni punktovi nemaju osnovne uslove za rad. Konkretno zdravstveni punkt na Savinom Boru nema sanitarni čvor. Zbog velikog broja mladih ljudi koji su napustili i dalje napuštaju svoj zavičaj dominantna su staračka domaćinstva o kojima je prisutna nebriga ove vlasti, a ovo potkrepljujem činjenicom da Petnjica nema javni prevoz što otežava normalno funkcionisanje i dolaska građana Petnjice do opštinskog centra. Takođe, prisutna je nebriga prema licima sa invaliditetom kao i prema djeci sa posebnim o potrebama. Poseban problem su staračka domaćinstva, odnosno građani Petnjice imaju u zimskim mjesecima kada zbog snijega i neočišćenih puteva nisu u mogućnosti doći do ljekara, što dodatno komplikuje i pogoršava njihovo zdravstveno stanje, pa mnogi od njih umjesto da blagovremeno budu liječeni i izliječeni ostaju da se sami izbore sa bolešću i preboluju što ostavlja posljedice po njihovo zdravlje, a zdravlje je najvažnije za svakog čovjeka, ni Petnjičani nisu izuzetak", kazao je Ćeman.

On je dodao da "Ministarstvo zdravlja i lokalna smouprava, osim populističke priče, skoro ništa nisu uradili u rješavanju ovih problema."

"Nova vlast na čelu sa Demokratama u skladu sa svojim nadležnostima, stvaraće sve institucionalne, administrativne i materijalne pretpostavke za rekonstrukciju postojeće zdravstvene stanice i formiranje doma zdravlja. Iniciraćemo i aktivno se zalagati, uz spremnost da institucionalno i materijalno pomognemo, da se ostvori stanica Hitne medicinske pomoći. Opštinska vlast na čelu sa Demokratama biće spremna da, na osnovu dogovora sa zdravstvenim institucijama, uloži budžetska sredstva za obezbjeđenje svih neophodnih uslova za rad zdravstvenih punktova. Takođe, stvorićemo institucionalne i materijalne uslove za angažovanje geronto-domaćica. One kojima je zdravlje građana Petnjice na poslednjem mjestu, koji su unazadili naš grad do mjere da nema ni Dom zdravlja niti stanicu Hitne medicinske pomoći, otjeraćemo 26.novembra u političku prošlost. Ubjeđen sam da će građani Petnjice snažno stati uz politiku pobjeda, a ne podjela, da ćemo zajedno stati na put nacionalističke histerije i šizofrenije koju širi DPS, da će Petnjičake i Petnjičani masovno zaokružiti izbornu listu “Aleksa Bečić-Demokrate-Pobjede, a ne podjele”, kazao je Ćeman.