"PODJELE I PORAZI SU KADA MLADI NAPUŠTAJU GRAD"

Stanić: Nastanak Demokratske CG neraskidivo je vezan za slogan "Pobjede, a ne podjele"

"Podjele i porazi su kada njihova sela odumiru i kada uslove za bolji život traže van Mojkovca, a često i van Crne Gore"
95 pregleda 2 komentar(a)
Ivan Stanić, Foto: Demokrate
Ivan Stanić, Foto: Demokrate
Ažurirano: 23.11.2017. 17:29h

Nosilac liste Demokrata na izborima u Mojkovcu Ivan Stanić kazao je da je sam nastanak Demokratske Crne Gore neraskidivo vezan za slogan "Pobjede, a ne podjele"

"Sam nastanak Demokratske Crne Gore neraskidivo je vezan za slogan „Pobjede, a ne podjele“, jer je upravo iz te ideje i nastao naš politički subjekt. Odbacili smo podjele i na glavnom podgoričkom trgu pod vedrim nebom osnovali našu demokratsku porodicu i to je bila prva pobjeda i za nas, a pokazalo se, i tek će se pokazati, i za Crnu Goru. Od tada pa do danas samo pobjeđujemo, za poraz još ne znamo. Zašto „Pobjede, a ne podjele“? Zato što je pobjeda kada se Aleksa, Albin, Ivana, Selma i Štjefan zajedno bore za svoju državu. Zašto „Pobjede, a ne podjele“ u Mojkovcu? Zato što je pobjeda kada se Mojkovčani ujedine, kada složno kao braća krenu da rade i grade, da na noge podižu svoj grad. Pobjede su kada Mojkovcu vratite njegovu poljoprivrednu reputaciju. Pobjede su kada u ovoj opštini stvorite radna mjesta za sve, a ne dijelite ih na radna mjesta za podobne i nepodobne. Pobjede su kada od vrijednih ratara i stočara i uglednih domaćina stvorite moćne poljoprivrednike, bez obzira kojoj vjeri, naciji ili partiji pripadaju. Pobjede su kada svako naselje, svako selo, i svaka ulica izgledaju uredno, savremeno i pristojno, a podjele su kada funkcioneri OKG-DPS-a ispred svojih kuća imaju parkinge, heliodrome i bazene, a mojkovačke ulice nemaju rasvjetu, trotoar, veliki broj ni asfalt. I na kraju, pobjede su kada mladi ljudi u velikom broju žive u Mojkovcu, kada tu u svom mjestu zasnivaju porodicu, podižu djecu, povećavaju broj stanovništva i sve to rade u kvalitetnim uslovima", kazao je Stanić.

On je dodao su podjele i porazi kada mladi napuštaju svoja ognjišta, kada zbog nezaposlenja napuštaju svoje roditelje i nikada se ne vrate u svoj rodni grad.

"Podjele i porazi su kada njihova sela odumiru i kada uslove za bolji život traže van Mojkovca, a često i van Crne Gore. To je ono preko čega nećemo preći, to je ono protiv čega se svakodnevno borimo i to veoma uspješno. Zalažemo se za slogu, zajedništvo, za bratske odnose između svih građana Crne Gore. To je ono što su Demokrate napravile u Budvi, Kotoru i Herceg Novom - okupili smo sve građane, svi su pronašli svoje mjesto u našoj demokratskoj porodici i zajedničkim snagama pobijedili one koji siju mržnju i podjele. Ovoga puta su Ivan, Štjefan, Ivana i Albin stali zajedno u prve redove u borbi protiv unutrašnjeg neprijatelja zvanog DPS, i sigurni smo da će naš tim donijeti slobodu i Mojkovcu, kao što će to moje kolege učiniti i u Cetinju, Tuzima i Petnjici", zaključio je Stanić.

Preporučujemo za Vas