DF: Krivična prijava protiv Burića ako ne konstatuje prestanak mandata Katniću

“Jasno ćemo ga označiti kao osobu koju Katnić drži u fioci i kao produženu ruku klana iz Granda koja učestvuje u kontroli tužilaštva, a protiv čega smo se mi borili”, rekao je poslanik DF Milan Knežević u Skupštini

15938 pregleda 11 komentar(a)
Knežević govori u Skupštini, Foto: Skupština Crne Gore
Knežević govori u Skupštini, Foto: Skupština Crne Gore
Ažurirano: 16.06.2021. 14:25h

Poslanici Demokratskog fronta (DF) podnijeće krivičnu prijavu protiv vršioca dužnosti vrhovnog državnog tužioca Dražena Burića ako ne konstatuje prestanak mandata specijalnom državnom tužiocu Milivoju Katniću na sjednici Tužilačkog savjeta.

Jedan od lidera DF-a Milan Knežević pozvao je Burića da sljedeće sedmice zakaže sjednicu Tužilačkog savjeta na kojoj bi bio konstatovan prestanak mandata Katniću.

Knežević je poručio da će DF, ukoliko to Burić ne uradi, već sljedeće sedmice podnijeti krivičnu prijavu zbog zloupotrebe službenog položaja.

“Jasno ćemo ga označiti kao osobu koju Katnić drži u fioci i kao produženu ruku klana iz Granda koja učestvuje u kontroli tužilaštva, a protiv čega smo se mi borili”, rekao je Knežević u Skupštini.

On je dodao da su, podnoseći amandmane na Zakon o radu, kojima se odredba snižavanje starosne granice na 66 godina za odlazak u penziju počinje primjenjivati od sljedeće godine, željeli da se hiljade mladih zaposli.

“Ovo nije bilo usmjereno prema Katniću”, poručio je Knežević.

On je rekao da DF nije podnio amandman da bi poslao Katnića u penziju jer je to nepotrebno.

"On treba po Zakonu o tužilaštvu da ide u advokaturu nakon što mu Tužilački savjet konstatuje prestanak funkcije", naveo je Knežević.

Kazao je da se plaši da će Skupština postati protočni bojler ako Burić ne postupi po Zakonu o tužilaštvu i ne sazove sjednicu Tužilačkog savjeta na kojoj će biti konstatovan perstanak mandata Katniću.

Predsjednik Skupštine Aleksa Bečić rekao je da parlament neće biti ni protočni bojler niti skandal institucija, već će nastaviti da jača.

Bonus video: