Burić: Napadi na državnotužilačku organizaciju neosnovani, motivi se nalaze izvan domena pravne struke

"To je dodatni razlog zbog kog moramo da budemo jedinstveni i više upućeni jedni na druge, kako bi se naš glas u javnosti čuo, a kvalitet rada podigao na veći nivo"

19316 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Tuzilastvo.me
Foto: Tuzilastvo.me

Sve učestaliji napadi na državnotužilačku organizaciju su neosnovani i motivi za njih nalaze se izvan domena pravne struke.

To je saopštio vršilac dužnosti Vrhovnog državnog tužioca Dražen Burić.

"To je dodatni razlog zbog kog moramo da budemo jedinstveni i više upućeni jedni na druge, kako bi se naš glas u javnosti čuo, a kvalitet rada podigao na veći nivo", kazao je Burić.

On se danas sa saradnicima, sastao sa rukovodiocima svih 16 državnih tužilaštava u Crnoj Gori s ciljem upoznavanja sa problemima sa kojim se tužioci susrijeću u svakodnevnom radu i pronalaženja zajedničkog modaliteta za njihovo prevazilaženje.

On je naveo i da će Državno tužilaštvo nastaviti da funkcioniše kao jedinstvena, samostalna institucija i, kako je saopšteno iz kabineta Vrhovnog državnog tužioca, istovremeno napomenuo da to ne znači da treba da se žmuri pred eventualnim propustima u radu državnih tužilaca, već će se u tim slučajevima pokretati disciplinski postupci.

Sastanku sa v.d. Vrhovnog državnog tužioca Draženom Burićem i državnom tužiteljkom u Vrhovnom državnom tužilaštvu Đurđinom Ninom Ivanović prisustvovali su rukovodioci Specijalnog državnog tužilaštva, viših državnih tužilaštva u Podgorici i Bijelom Polju i svih 13 osnovnih državnih tužilaštava.

Bonus video: