Krivokapić: U parlamentu prisutan nemoral i političko licemjerje; Radunović: Sram te bilo

"Danas sam pozivan na dijalog. Kakav dijalog kada ste ucijenjeni? Zar to nije političko licemjerje?", rekao je Krivokapić

99550 pregleda 994 reakcija 223 komentar(a)
Krivokapić napustio sjednicu i obratio se novinarima, Foto: Biljana Matijašević
Krivokapić napustio sjednicu i obratio se novinarima, Foto: Biljana Matijašević

U Skupštino je došlo do verbalnog incidenta kada je premijer Zdravko Krivokapić rekao da je u parlamentu prisutan nemoral i političko licemjerje.

Reagovao je Slaven Radunović koji je sa mjesta dobacio “sram te bilo”.

Radunović je, nakon opomene Bečiča, “rekao da ne diže glas na njih, jer nijesu njegove Demokrate”. Bečić je opomenuo Krivokapića da uvažava parlament, a poslanike DF-a da ne dobacuju.

Krivokapić je rekao je da ako je nešto bilo dobro, to je ekspertska Vlada, zato što je narodna jer brine o narodu i građanima.

“Niko od nas nema ni lični ni partijski interes. Pozivati na dijalog a cijelo vrijeme ucjenjujete. Kakv je to dijalog? Ovdje je bila najčešće bila prisutna riječ neprijatno, a ako se neko neprijatno osjeća to sam ja i članove Vlade. Danas jedino što nije niko rekao “kuku nama”, bavimo se temama koje su daleko od tema koje brinu druge države i koje su vezane za budućnost. Bavimo se temama koje su davno pokopane”, rekao je Krivokapić.

On je kazao da se “ovdje toliko laži čuje” da se postavlja pitanje šta je to politika.

Tvrdi da Vlada ima jasnu viziju, ali nije im otvoren nijedan kanal i ne modu da prikažu rezultate, već su osuđeni na to da su neuki i najgori.

“Ono što radimo, radimo časno i pošteno. U ovoj Vladi nema korupcije. Kažete da nema Srba, ima, svaki vaš predlog je prošao. Recite šta je loše, sve može biti bolje ali ne način kako vi želite. Želite da nas stavite u kavez iz kojeg ne možemo da izađemo”, rekao je Krivokapić.

On je napustio salu nakon izlaganja.

Premijer je odgovarajući na pitanja novinara rekao da neće podnijeti ostavku i da je "za ove scenarije" znao prije više od mjesec

"Put je jasan, imate mogućnost da tražite povjerenje Vladi, imate mogućnost da idete na nove izbore", poručio je Krivokapić.

On je kazao da je najbolje vrijeme "da se svako oproba" i da Crna Gora bira najbolji put.

Ponovio je da je danas pozivan na dijalog, a stalno je ucijenjen.

"Što god da napravimo ne valja... Zar to nije političko licemjerje?", pitao je Krivokapić.

On je rekao da "neko na kraju treba da pokaže šta želi" i ubijedi narod koji trpi zbog brojnih stvari, neusvajanja zakona, neizglasavanja budžeta...

Rekao je da imaju viziju Crne Gore koja je vidljiva kao dan, samo je pitanje zašto neko konstantno pravi opstrukciju i kome ta opstrukcija donosi dobro.

Ocijenio je da se pitanje smjene Leposavića može svesti na mini-referendum - da li ste za EU ili niste.

"Ni sa kim se nijesam dogovarao. Ne sarađjem ni sa kim. Predložio sam ono što je prirodno, da tražim povjerenje za jednog ministra. Kritikovao sam i Ustav jer mislim da u drugim ustavima imaju drugačiji način rješavanja tog problema", kazao je Krivokapić.

Izbor direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost, Dejana Vukšića, je kako je kazao još jedna opstrukcija, zato nije sačekao Skupštinu već ga je sam imenovao.

"Mi smo blagovremeno uputili zahtjev prema Skupštini da dostavi mišljenje. Bilo je nekoliko sjednica Odbora za bezbjednost koji se bavio važnim pitanjem, jer oni to doživljaju da u je u nekom prethodnom vremenskom periodu direktor ANB-a vaš čovjek. On je čovjek svih građana. To što sam ga ja predložio to je drugo pitanje, ali on treba da radi u interesu svih nas", poručio je Krivokapić.

Komenatarišući odbijanje predsjednika Mila Đukanovića da potpiše imenovanja ambasadora, kazao da Đukanović to u nekoliko slučajeva nije uradio zbog nekoliko komentara na njegov račun.

Kazao je da je i to opstrukcija i lobiranje protiv Vlade na bitnim međunarodnim adresama.

"Sreo sam u Briselu tog predivnog momka, Petra Markovića koji je doktorirao na Oksfordu, koji je suvo zlato, koji je pristao da bude naš ambasador u Briselu. On zbog dva komentara koji je imao na račun predsjednika nije uvažen. Isti slučaj sa Filipom Ivanovićem, koji je predložen za Vatikan. A i jedan i drugi su svojevremeno radili na UDG", naveo je Krivokapić.

Dodao je da je Milka Tadić Mijović predložena za ambasadorku u Vašingtonu ali je odbijena samo zbog toga što je, "možda ponekad ili češće u Monitoru markirala porbleme koji se vežu za prethodnu vlast".

"Mislite li da je to korektno? Zato smo željeli da tražimo agreman. Zašto je opstrukcija? Zato što je nama bitan Brisel i Vašington. Sada pokušavaju da lobiranjem unize ugled i ove vlade i ove vlasti kako bi na taj način umanjili efekte našeg budućeg djelovanja", rekao je Krivokapić.

Bonus video: