Abazović se sastao sa Vajsom: Jačanje saradnje sa našim EU partnerima od suštinskog značaja

Vajs je, kako navode, pozdravio i pohvalio rad Abazovića na reformama u oblasti vladavine prava i istakao da će takve progresivne politike uvijek imati njegovu potporu

8363 pregleda 2 komentar(a)
Vajs i Abazović, Foto: GP URA
Vajs i Abazović, Foto: GP URA

Potpredsjednik Vlade Crne Gore i lider URE Dritan Abazović, prilikom radne posjete Austriji, obavio je i neformalni sastanak sa kopredsjedavajućim Zelenih Evrope i članom Evropskog parlamenta Tomasom Vajsom, saopšteno je iz Građanskog pokreta URA.

Izražavajući zadovoljstvo zbog susreta, Abazović se zahvalio Vajsu na podršci koju u kontinuitetu pruža Crnoj Gori na njenom putu evropskih integracija.

"Jačanje saradnje sa našim EU partnerima od suštinskog je značaja za rješavanje ekoloških problema koji tište državu i bez čijeg rješavanja nema ni održivog razvoja", kazao je on.

Vajs je, kako navode, pozdravio i pohvalio rad Abazovića na reformama u oblasti vladavine prava i istakao da će takve progresivne politike uvijek imati njegovu potporu. Kopredsjedavajući Zelenih Evrope je, napominju iz URE, veliki poznavalac ovdašnjih prilika i na najtačniji način opisuje političke prilike u Crnoj Gori u Evropskom parlamentu.

--

Bonus video: