Bošnjačka stranka: Crna Gora poslala poruku da je centar demokratije

"Crnoj Gori kao građanskoj državi, multivjerskoj i multinacionalnoj, koja baštini evropske, vrijednosti zaštite ljudskih i manjinskih prava, demokratije, antifašizma i čojstva je bila potrebna Rezolucija o genocidu u Srebrenici"

12785 pregleda 28 reakcija 28 komentar(a)
Foto: Bscg.me
Foto: Bscg.me

Crna Gora je, usvajanjem Rezolucije o genocidu u Srebrenici, poslala snažnu poruku da je centar demokratije i da su suočavanje s prošlošću i poziv na pomirenje pravci kojima iskreno želi ići većinska država, ocijenili su iz Bošnjačke stranke (BS).

Iz te partije naveli su da je podrška dvije trećine poslanika u Skupštini jasan pokazatelj da većinska Crna Gora želi da nastavi koračati evropskim putem.

"Crnoj Gori kao građanskoj državi, multivjerskoj i multinacionalnoj, koja baštini evropske, vrijednosti zaštite ljudskih i manjinskih prava, demokratije, antifašizma i čojstva je bila potrebna Rezolucija o genocidu u Srebrenici", smatraju u BS-u.

Oni su naveli da su zadovoljni što je njihov prijedlog naišao na širok krug podrške, kako među partijama opozicije, tako i unutar vladajuće strukture.

Povezani članci

17. Jun 2021.

Usvojena Rezolucija o Srebrenici

"Vjerujemo da će usvajanje Rezolucije od strane dvije trećine poslanika Skupštine, kao i nedavna presuda Ratku Mladiću, biti opomena onima koji javno negiraju genocid u Srebrenici, da prihvate potvrđene činjenice", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: