"Kurc uputio je snažnu podršku Vladi na njenom reformskom putu"

Krivokapić se sastao sa Kurcom: Vlada ulaže napore da do kraja mandata ispuni preduslove

Krivokapić je saopštio da većina građana Crne Gore želi da vidi zemlju kao punopravnu članicu Evropske unije

7683 pregleda 16 komentar(a)
Krivokapić i Kurc, Foto: Vlada Crne Gore
Krivokapić i Kurc, Foto: Vlada Crne Gore

Crna Gora ne bi trebalo da bude talac neriješenih pitanja u regionu, poručivši da je Vlada prvenstveno posvećena građanima, a samim tim i jačanju vladavne prava i borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala, kazao je predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić.

On se tokom posjete Beču, gdje gdje učestvuje na Samitu lidera Zapadnog Balkana, sastao se sa austrijskim kancelarom Sebastijanom Kurcom.

Kako su kazali iz Vlade, Krivokapić je saopštio da većina građana Crne Gore želi da vidi zemlju kao punopravnu članicu Evropske unije.

"Vlada kojom predsjedavam to vidi kao najvažniji vanjskopolitički prioritet i ulaže maksimalne napore da do kraja mandata ispunimo sve preduslove. Raduje me da Austrija, ali i naši drugi partneri širom Evrope to prepoznaju. U to sam se uvjerio danas, ali i prethodnih mjeseci u razgovoru sa najvišim zvaničnicima država članica“ , kazao je premijer Krivokapić.

Kurc i Krivokapić
Kurc i Krivokapićfoto: Vlada Crne Gore

Kancelar Austrije Sebastijan Kurc izrazio je zadovoljstvo susretom sa predsjednikom Vlade Crne Gore.

On je, kako navode iz Vlade, poručio da će Austrija nastaviti svesrdno da podržava evropski put Crne Gore.

"Kancelar Kurc uputio je snažnu podršku Vladi na njenom reformskom putu, istakavši da postoji prostor za saradnju u oblasti ekonomije, turizma i energetike. Sagovornici su saglasni da intenzitet kontakata dvije zemlje značajno doprinosi unapređenju ukupnih međudržavnih odnosa te iskazali opredjeljenost da u narednom periodu bliže sarađuju u pogledu snaženja ekonomske i druge saradnje od obostranog značaja", piše u saopštenju.

Preporučujemo za Vas