premijer u beču

Krivokapić - Sobotka: Austrija će na planu evropske integracije biti stabilan oslonac Crnoj Gori

Vjerujem da je ugovorna baza naše dvije zemlje dobra osnova da u narednom periodu intenzivnije sarađujemo u svim oblastima od obostranog interesa“, kazao je Krivokapić

1882 pregleda 2 komentar(a)
Krivokapić i Sobotka, Foto: Vlada Crne Gore
Krivokapić i Sobotka, Foto: Vlada Crne Gore

Predsjednik Nacionalnog savjeta parlamenta Austrije Volfgang Sobotka kazao je, tokom susreta sa predsjednikom Vlade Crne Gore Zdravkom Krivokapićem u Beču, da će Austrija na planu evropske integracije biti stabilan oslonac Crnoj Gori.

Krivokapić je izrazio zadovoljstvo zbog učešća na Samitu lidera Zapadnog Balkana i kazao da je posjeta Beču dobra prilika i za razgovore o bilateralnim odnosima Crne Gore i Austrije, te u tom kontekstu istakao značaj susreta sa najvišim zvaničnicima te zemlje.

Iz Vlade je saopšteno da je premijer predsjednika Nacionalnog savjeta parlamenta Austrije informisao o aktuelnoj ekonomsko - političkoj situaciji u Crnoj Gori i kazao da se sa stabilizacijom epidemioloških prilika intenzivno radi na postpandemijskom oporavku ekonomije. „Vjerujem da je ugovorna baza naše dvije zemlje dobra osnova da u narednom periodu intenzivnije sarađujemo u svim oblastima od obostranog interesa“, kazao je Krivokapić.

Sobotka je, kako navode iz Vlade, izrazio zadovoljstvo zbog susreta sa Krivokapićem. Osvrnuo se na ukupnu epidemiološku situaciju u Evropi i kazao da ga raduje stabilizacija prilika na tom panu. Sobotka je istakao da je vakcinacija što većeg broja stanovnika od izuzetnog značaja, pogotovo za dvije zemlje, čije su ekonomije vezane za turizam. On je naglasio da Crna Gora i Austrija imaju odlične odnose i da postoji mnogo toga što nas povezuje. „Prošlost je ono sto treba da savladamo i moramo gledati ka budućnosti za dobrobit naše djece“, poručio je Sobotka.

Sagovornici su razmijenili mišljenja o evropskoj perspektivi Crne Gore i saglasili se da je članstvo zemalja Zapadnog Balkana jednako važno za Evropku uniju i za region. „Austrija će na planu evropske integracije biti stabilan oslonac Crnoj Gori“, zaključio je Sobotka.

Preporučujemo za Vas