radulović u turskoj

Otvoren počasni konzulat Crne Gore u Antaliji

„Uvjeren sam da ćemo otvaranjem Konzulata u Antaliji, uz predanost i angažman našeg počasnog konzula Jilmaza, unaprijediti privredne i druge oblike saradnje između naših prijateljskih zemalja”, kazao je ministar Radulović

6121 pregleda 1 komentar(a)
Foto: MVP
Foto: MVP

Tokom boravka ministra Đorđa Radulovića u Antaliji, povodom učešća na sastanku šefova diplomatija zemalja učesnica Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi (SEECP) i Antalijskom diplomatskom forumu, u tom turskom gradu otvoren je Konzulat Crne Gore, na čelu sa počasnim konzulom Huseinom Erkanom Jilmazom.

„Uvjeren sam da ćemo otvaranjem Konzulata u Antaliji, uz predanost i angažman našeg počasnog konzula Jilmaza, unaprijediti privredne i druge oblike saradnje između naših prijateljskih zemalja”, poručio je Radulović tokom ceremonije otvaranja još jednog predstavništva naše države u Turskoj.

Naglasio je da su kredibilitet i poslovne reference počasnog konzula Jilmaza garancija unaprjeđenja bilateralnih odnosa naših naroda, posebno imajući u vidu pojačan interes privrednika iz tog dijela Turske za ulaganja u Crnu Goru. “Posljednjih godina prisutan je trend porasta turskih investicija u našu zemlju, u tom kontekstu jako je važno snažiti svaki mehanizam komunikacije u cilju promovisanja naše države kao bezbjedne investicione destinacije”, naglasio je šef crnogorske diplomatije.

počasni konzulat Antalija
foto: MVP

Iz Ministarstva vanjskih poslova saopšteno je da je na otvaranju, kome su prisustvovali poslanici Velike narodne Skupštine Republike Turske Ibrahim Aydin i Tugba Vural, ocijenjeno da je Jugoistočna Evropa od izuzetnog značaja za evropsku stabilnost, te da su dobri ekonomski odnosi zemalja ovog regiona podsticaj za proces evropske integracije kao ključnog cilja.

počasni konzulat Antalija
foto: MVP

Radulović je podsjetio da je ekonomski segment vanjske politike Crne Gore izuzetno važan, te da je jačanje mreže počasnih konzulata krucijalno za dalje privredno i kulturno povezivanje na bilateralom nivou.

Preporučujemo za Vas