Abazović: Vlada CG riješena da zatvori poglavlja 23 i 24 u rekordnom roku

Abazović je istakao da su sadržajni odnosi Podgorice i Beča izuzetno važni za naš put ka Evropskoj uniji, u čemu nam, kako kaže, umnogome pomaže i otvorena podrška austrijskih zvaničnika

12037 pregleda 43 reakcija 43 komentar(a)
Kolner i Bečić, Foto: Vlada Crne Gore
Kolner i Bečić, Foto: Vlada Crne Gore

Borba protiv organizovanog kriminala i korupcije je imperativ zbog apsolutne riješenosti Vlade Crne Gore da isporuči rezultate u poglavljima 23 i 24 i u rekordnom roku zatvori ta poglavlja, kazao je potpredsjednik Vlade Dritan Abazović.

On je tokom radne posjete Beču razgovarao sa predsjedavajućim Parlamentarne grupe Austrija-Crna Gora i poslanikom (SPO) u Nacionalnom vijeću Austrijskog parlamenta, Maksimilijanom Kolnerom koji je potvrdio otvorenu podršku Austrije evropskom putu Crne Gore, uz ocjenu da su reforme u oblasti vladavine prava ključ napretka u pregovorima sa EU.

Abazović je istakao da su sadržajni odnosi Podgorice i Beča izuzetno važni za naš put ka Evropskoj uniji, u čemu nam, kako kaže, umnogome pomaže i otvorena podrška austrijskih zvaničnika.

Intezivan dijalog i saradnja na visokom nivo između dvije države su jasan signal odličnih odnosa dvije države, smatra potpredsjednik Vlade.

U saopštenju Vlade se navodi da je sastanak bio i prilika da Abazović i Kolner razgovaraju o političkim prilikama u Crnoj Gori i Austriji, pandemiji Kovid-19 i predstojećoj turističkoj sezoni.

Sastanku su takođe prisustvovali i članovi Grupe Helmut Brandšteter, poslanik u Nacionalnom vijeću Austrijskog parlamenta, Markus Lajnfelner, poslanik u Saveznom vijeću Austrijskog parlamenta i Lukas Musi, potpredsjednik Parlamentarne direkcije za vanjske poslove.

Bonus video: