Radman: Vladom upravlja SPC

"Razumijemo nezadovoljstvo srpskih vlasti, jer njihov eksperiment u Crnoj Gori je u fazi raspada. Ali, podsjećamo ih - imaju oni dovoljno problema u svojoj državi, neka se najzad okrenu njima"

8372 pregleda 63 reakcija 63 komentar(a)
Andrija Radman, Foto: DPS
Andrija Radman, Foto: DPS

Vladom Crne Gore ne rukovode ni premijer ni njegovi ministri - već Srpska pravoslavna crkva, saopštio je član Izvršnog odbora DPS Crne Gore Andrija Radman.

Kako je naveo, predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić je razumio šta treba činiti povodom pitanja vladajuće većine u Crnoj Gori - "treba se obratiti Joanikiju da sredi stvari".

"I to je zaista najsmislenija poruka koju su u posljednje vrijeme poslale beogradske vlasti. Jer, ovdašnjom Vladom ne rukovode ni premijer ni njegovi ministri - već Srpska pravoslavna crkva. Organizacija koja je od "osvježenja" proširila svoju djelatnost i na filmske projekcije, zasigurno je posljednja šansa da se ova nestručna, najgora Vlada u istoriji Crne Gore održi. Uostalom, Srpska pravoslavna crkva i sastavila je ovu smijuriju od izvršne vlasti, čiji su konstituenti o njoj - umjesto na mjestima predviđenim za to - pregovarali po manastirima sa sveštenicima", naveo je Radman.

Dodaje da čudi potreba da Beograd u toj mjeri želi da spašava vlast u Crnoj Gori.

"Nije li Crna Gora samostalna država? Nije li višedecenijsko iskustvo pokazalo da svaka intervencija zvaničnog Beograda u sadejstvu sa SPC po regionu završavana katastrofom po sve - i po one koje su "branili" i po one od kojih su ih "branili"? Razumijemo nezadovoljstvo srpskih vlasti, jer njihov eksperiment u Crnoj Gori je u fazi raspada. Ali, podsjećamo ih - imaju oni dovoljno problema u svojoj državi, neka se najzad okrenu njima. Snaći će se, valjda, Crna Gora i bez njih", saopštio je Radman.

Bonus video: