DF: Radulović uz DPS, Bečića i Abazovića pokazuje neskrivnenu mržnju prema Srbiji

“A saopštenje Ministarstva vanjskih poslova samo govori da su Radulović i njegov kabinet na istoj ideološkoj poziciji kao Darmanović, Mirna Nikčević, Miodrag Vlahović i ostali montenegrinski ekstremi”, kaže se u reagovanju.

31188 pregleda 773 reakcija 64 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović je na istim antisrpskim pozicijama kao prethodni šef crnogorske diplomatije Srđan Darmanović, kazali su iz Demokratskog fronta (DF).

Iz Ministarstva vanjskih poslova reagovali su ranije na izjave sa najviših državnih adresa Srbije i portala brojnih medija u toj zemlji.

Iz DF-a su u reagovanju naveli da je prosto fascinantno kako se Radulović “osokolio da serijom laži i podvala kritikuje Srbiju i srpski narod”.

Iz tog političkog saveza rekli su da ne pamte da je Radulović “zucnuo” kada je njegova koleginica iz Ministarstva vanjskih poslova pozivala da se spaljuju crkve i vjernici Srpske pravoslavne crkve.

Iz DF-a su u reagovanju naveli da podsjećaju građane Crne Gore na “skandal - da je Radulović na mjesto ministra došao kao jedan od kadrova Darmanovića i drugih iz Demokratske partije socijalista (DPS), koji su vodili crnogorsku diplomatiju u vrijeme Mila Đukanovića”.

“A saopštenje Ministarstva vanjskih poslova samo govori da su Radulović i njegov kabinet na istoj ideološkoj poziciji kao Darmanović, Mirna Nikčević, Miodrag Vlahović i ostali montenegrinski ekstremi”, kaže se u reagovanju.

Iz DF-a su rekli da nije kriv Radulović, već premijer Zdravko Krivokapić, koji ga je odabrao.

“A koji ovih dana, uz DPS, (Aleksu) Bečića, (Dritana) Abazovića i ostale pokazuje neskrivenu mržnju prema Srbiji i srpskom narodu”, kaže se u regaovanju.

Iz DF-a su rekli da ovakvo antisrpstvo, kao ovo što se emituje prethodnih dana, nije zabilježeno.

Iz tog političkog saveza naveli su da je sve počelo izglasavanjem, kako su rekli, antisrpske rezolucije o Srebrenici i smjenom ministra pravde Vladimira Leposavića od strane DPS-a, Krivokapića, Demokrata, URA-e, Socijaldemokrata.

“A kao što vidimo, nastavlja se žestokim ispoljavanjem netrpeljivosti prema Srbiji i srpskom narodu od strane istih činilaca”, kazali su iz DF-a.

Oni su poručili da "kampanja ponižavanja, mržnje i napada na srpski narod" neće dati rezultat.

"Oni koji su je pokrenuli i u njoj učestvuju zaslužuju samo prezir, posebno oni koji su prevarama dobijali glasove Srba. Očekujemo, međutim, da se ovi koji su zalutali dozovu pameti, da ne idu putem izdaje, jer su već dobro zagazili na tu stazu.

Bonus video: