"posvetiti se rješavanju trenutne situacije"

Milačić: Ko pominje nove izbore radi u korist DPS-a

"Apelujemo na zaustavljanje prljavih kampanja ma iz kog pravca one dolazile, kao i na smirivanje međusobnih razmirica i tenzija"

12351 pregleda 125 reakcija 125 komentar(a)
Milačić, Foto: Prava Crna Gora
Milačić, Foto: Prava Crna Gora

Prava Crna Gora pozvala je partije vladajuće većine da prestanu sa međusobnim optuživanjima i da se značajnije i fokusiranije posvete rješavanju trenutne situacije.

Poslanik u Skupštini i lider Prave Crne Gore Marko Milačić kazao je da je to "jedino što napaćeni crnogorski narod u ovom trenutku očekuje".

"Niko nema pravo da ugrožava veličanstvenu pobjedu koju je Crna Gora nakon 30 godina izvojevala kako bi se iščupala iz ralja kriminalne hobotnice. Pominjanje mogućnosti novih izbora, što je prethodnih dana sve češće, je sramota, i nijedna kriza, a krize su svojstvene svakoj, pa i ovoj tranziciji, nije dostojna i primisli da cjelokupno društvo nakon istorijske pobjede uvedemo u nove izbore. Ko pominje nove izbore radi u korist DPS-a. Zato, kada brojne visoke državne funkcionere, ponekad i opravdano, optužujemo da su nekompetentni, treba da se i mi zapitamo koliko je naše odgovornosti za novonastalu kompleksnu situaciju", naveo je Milačić.

Dodaje da je "šizofrena situacija" u koju je nakon pola godine od preuzimanja vlasti dovedeno društvo i da konstantna destrukcija govori u prilog tome da "nismo svi podjednako dobro i sa potrebnom odgovornošću shvatili prirodu tranzicije kroz koju prolazi Crna Gora".

"Zato apelujemo na zaustavljanje prljavih kampanja ma iz kog pravca one dolazile, kao i na smirivanje međusobnih razmirica i tenzija. U ovom trenutku dijalog nam je prijeko potreban, kako u okvirima parlamentarne većine, tako i na relaciji parlamentarna većina – Vlada. Pozdravljamo započinjanje dijaloga u okvirima parlamentarne većine, na koji će se Prava Crna Gora odazvati, kao i istovremeno započinjanje dijaloga koji je inicirala Vlada Crne Gore sa predstavnicima političkih subjekata parlamentarne većine".

Milačić je istakao i da koliko god pojedini upiru da prikažu kako je nemoguće, da su i parlamentarna većina i Vlada, pokazali da je saradnja itekako moguća.

"Odmah je usvojen Zakon o slobodi vjeroispovijesti, donešen Zakon o tužilaštvu, donešen Zakon o opštem obrazovanju i vaspitanju, promijenjen Savjet RTCG, promijenjen menadžment brojnih državnih preduzeća, povećana minimalna zarada, dječiji dodatak za novih 40.000 djece, uvećane staračke penzije, besplatni udžbenici za sve osnovce, Temeljni ugovor koji će uskoro biti potpisan...".

Milačić ističe da to pokazuje da aktuelna parlamentarna većina može zajedno, uprkos različitim pogledima, ideološkim pozicijama, opstrukcijama, greškama, neiskustvima, pogrešnim potezima...

"Možemo i moramo zajedno, jer smo zbog toga i dobili povjerenje od građana. Politička stabilnost je nešto što nema alternarivu ako iskreno želimo obračun sa organizovani kriminalom i demontažu Đukanovićevog nakaradnog tridesetogodišnjeg sistema", zaključio je Milačić.

Preporučujemo za Vas