sastao se u luksemburgu sa predstavnicima dijaspore

Krivokapić: Evidentna pandemija dezinformacija, imaju za cilj destabilizaciju Vlade i urušavanje odnosa sa dijasporom

“Zadovoljstvo mi je što mogu da se lično sastanem sa vama i poručim vam da u Vladi Crne Gore, dok god njom predsjedavam, imate pouzdanog sagovornika i prijatelja. Naša zahvalnost za sve što ste činili i činite za Crnu Goru ne može se uniziti pojedinačnim i blijedim pokušajima relativizacije odnosa Vlade prema dijaspori“, kazao je premijer

8127 pregleda 14 komentar(a)
Krivokapić sa predstavnicima dijaspore, Foto: Vlada Crne Gore
Krivokapić sa predstavnicima dijaspore, Foto: Vlada Crne Gore

Nakon pandemije koronavirusa u Crnoj Gori evidentna i pandemija dezinformacija, koje imaju za cilj destabilizaciju Vlade, ali nerijetko i urušavanje odnosa sa dijasporom, rekao je predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić.

Kako su saopštili iz Vlade, on se danas sastao sa predstavnicima dijaspore u Luksemburgu sa kojima je razmijenio mišljenje o mogućnostima za bolju saradnju Vlade i aktivnih udruženja dijaspore u toj zemlji, i informisao ih o aktuelnoj političko-ekonomskoj situaciji u Crnoj Gori

“Zadovoljstvo mi je što mogu da se lično sastanem sa vama i poručim vam da u Vladi Crne Gore, dok god njom predsjedavam, imate pouzdanog sagovornika i prijatelja. Naša zahvalnost za sve što ste činili i činite za Crnu Goru ne može se uniziti pojedinačnim i blijedim pokušajima relativizacije odnosa Vlade prema dijaspori“, kazao je premijer.

On je naglasio i da bi svi trebalo da vode računa da Crna Gora bude drugačija, ukazavši na potencijale sjevera i razvoj poljoprivrede.

Predstavnici dijaspore Crne Gore u Luksemburgu zahvalili su premijeru na prilici da u neposrednom razgovoru razmijene mišljenja o aktuelnim temama.

"Oni su informisali premijera o projektima i aktivnostima koje za cilj imaju promociju Crne Gore u Luksemburgu, ali i podršku Crnoj Gori u različitim oblastima. Ukazali su premijeru i na mnogo različitih poruka koje su stizale iz Crne Gore povodom Zakona o državljanstvu i prava glasa na izborima, zahvalivši se predsjedniku Vlade na pojašnjenjima koja im je uputio povodom ovih, za njih, važnih pitanja. Iskazali su podršku Vladi na brojnim izazovima sa kojim se suočava, istakavši da svi imamo isti cilj, a to je opšte dobro svojoj zemlji", saopšteno je iz kabineta Krivokapića.

On im se, kako piše u saopštenju, zahvalio na informacijama i konstruktivnom razgovoru, te ih pozvao da nastave neposrednu komunikaciju kako bi u narednom periodu zajednički radili na snaženju ukupne saradnje.

Sastanku sa predstavnicima pet crnogorskih udruženja u Luksemburgu prisustvovavao je i ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović.

Preporučujemo za Vas