"ne zavisi od policije"

Vulin: Izručenje Marovića zavisi od ishoda postupka koji se vodi pred nadležnim sudovima u Srbiji

Marović se više od četiri godine nalazi u Beogradu, gdje se, prema riječima njegovih pravnih zastupnika, liječi

30763 pregleda 379 reakcija 48 komentar(a)
Marović (arhiva), Foto: Savo Prelević
Marović (arhiva), Foto: Savo Prelević

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin rekao je da ne zavisi od policije da li će Srbija izručiti Crnoj Gori bivšeg visokog funkcionera Demokratske partije socijalista, Svetozara Marovića, koji je osudđen zbog korupcije.

"Da li će Svetozar Marović biti izručen Crnoj Gori ili ne, zavisi od ishoda postupka koji se vodi pred nadležnim sudovima u Srbiji, a ne od policije", poručio je Vulin, u pisanoj izjavi predsjedniku Skupštine Aleksi Bečiću, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

"Oni koji sad kažu da nekim od nas treba zabraniti ulazak u prijateljsku i bratsku Srbiju, neka oni samo dozvole gospodinu Maroviću da se vrati tamo gde treba da se vrati i ne brinu o nama. Ja ću uvek biti prijatelj gradjana Srbije. Neka oni omoguće ostvarenje vladavine prava i da se Marović vrati direktno u Spuž", rekao je Bečić, u razgovoru za "Vijesti", u kojem je govorio o usvojenoj Rezoluciji o genocidu u Srebrenici.

Vulin je rekao i da se sa pokojnim mitropolitom crnogorsko-primorskim Amfilohijem slagao i nije, "ali obojica smo mislili da je Srbija majka svih Srba i da im duguje zaštitu, da takozvano Кosovo nije država i da u Srebrenici nije bilo genocida".

"To smo posljednji put jedan drugom ponovili u manastiru Morača na pomenu ubijenom (bivšem ministru odbrane Savezne republike Jugoslavije) Pavlu Bulatoviću", naveo je Vulin.

Kako su mediju nedavno javili, ni više od pet mjeseci Ministarstvo pravde Srbije nije odgovorilo crnogorskim kolegama na ponovljeni zahtjev da izruče Marovića.

Marović se više od četiri godine nalazi u Beogradu, gdje se, prema riječima njegovih pravnih zastupnika, liječi.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, prije tri mjeseca, da je pitanje izručenja Marovića komplikovano.

Preporučujemo za Vas