Stanić: "Teheranizovana" Crna Gora ne može biti udoban dom svojim građanima

Portparol SDP-a ocijenio je da je "klerikalizacija društva" u svim segmentima jedina dosljedna agenda aktuelne vlasti

8636 pregleda 37 reakcija 37 komentar(a)
Stanić, Foto: SDP
Stanić, Foto: SDP

Informacija o nedostatku citostatika za najteže bolesnike, zbog nesposobnosti vlasti da usvoji budžet u prvih pola godine, bila bi katastrofalna sama po sebi, da istog dana Vlada i premijer nisu kazali da će dati novac za obnovu crkve u Nikšiću, ocijenio je član Predsjedništva SDP-a i portparol te partije Mirko Stanić.

"Nesposobnost vlasti vidljiva je i po tome da nam policajci pješke idu na posao, poljoprivrednici su na ulicama umjesto na njivama, a pravosuđe blokirano zbog štrajka advokata. Međutim ništa od ovoga nije uporedivo sa situacijom u kojoj oni kojima je liječenje najpotrebnije treba da čekaju citostatike koji bukvalno za njih znače spas života zbog ovakve Vlade i premijera", saopštio je Stanić.

Ocijenio je da je "klerikalizacija društva" u svim segmentima jedina dosljedna agenda aktuelne vlasti, a da je premijer ključni eksponent te politike. "Teheranizovana" Crna Gora, kako je kazao Stanić, ne može biti udoban dom svojim građanima, "a o evropskoj perspektivi da i ne govorimo".

"SDP je, zbog svih ovih pojava, predložila desetine zakona i amandmana kako bi se ovakve stvari preduprijedili, ali skoro pa ništa od toga nova skupštinska većina nije usvojila", zaključio je Stanić.

Bonus video: