Ambasada: Rusija spremna za iskren dijalog, zbog daljeg razvoja rusko-crnogorskih odnosa

Iz ruske ambasade su kazali da se zalažu za obnavljanje međusobnog povjerenja i promociju konstruktivne agende na dobrobit naroda Rusije i Crne Gore

7786 pregleda 16 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Rusija je spremna za iskren, otvoren i pošten dijalog radi daljeg harmoničnog razvoja rusko-crnogorskih odnosa, slobodnih od konjunkturnih slojeva i tuđeg mješanja, saopštili su iz Ambasade Rusije u Crnoj Gori.

Oni su povodom 15. godišnjice od uspostavljanja diplomatskih odnosa i 310. godišnjice prvih političkih kontakata kazali da se zalažu za obnavljanje međusobnog povjerenja i promociju konstruktivne agende na dobrobit naroda Rusije i Crne Gore.

Iz Ambasade su istakli da ovi datumi odražavaju širok opseg i dubinu istorijskih veza između dve države, ali i duhovno i kulturno jedinstvo ruskog i crnogorskog naroda "čiji koreni vode u vekove i čini solidnu osnovu za izgradnju bilateralne saradnje u sadašnjoj fazi".

Oni su podsjetili da je Rusija među prvim državama priznala nezavisnost Crne Gore, izražavajući time poštovanje suverene volje svog naroda.

Bonus video: