Cikotić nova portparolka SDP-a

Članica SDP je postala 2013. godine i za sve vrijeme je birana na različite pozicije u partiji i omladinskoj organizaciji, pa je 2017. izabrana za međunarodnu sekretarku omladine, 2019. za članicu Glavnog odbora partije, 2020. za predsjednicu Foruma mladih te 2021. za članicu Predsjedništva partije

10952 pregleda 35 reakcija 36 komentar(a)
Cikotić, Foto: SDP
Cikotić, Foto: SDP

Za portparolku Socijaldemokratske partije izabrana je Amina Cikotić, saopšteno je iz te partije.

Ona je izabrana od strane predsjedništva SDP-a, a na predlog šefa Medijskog tima Mirka Stanića.

Amina Cikotić je rođena 1994. godine, odrasla i završila Osnovnu školu u Petnjici, nakon čega je svoje školovanje nastavila u beranskoj Gimnaziji "Panto Mališić", a potom na Ekonomskom fakultetu Univerziteta Crne Gore na smjeru evropske ekonomske integracije u Podgorici, gdje postaje diplomirana ekonomistkinja, a usko se specijalizuje za oblast računovodstva.

Članica SDP je postala 2013. godine i za sve vrijeme je birana na različite pozicije u partiji i omladinskoj organizaciji, pa je 2017. izabrana za međunarodnu sekretarku omladine, 2019. za članicu Glavnog odbora partije, 2020. za predsjednicu Foruma mladih te 2021. za članicu Predsjedništva partije.

Bila je kandidatkinja za odbornicu, odnosno poslanicu sa liste SDP-a na lokalnom i državnom nivou, a uspješno je predstavljala omladinsku i partijsku organizaciju u brojnim međunarodnim ljevičarskim organizacijama u regionu i Evropi.

Bonus video: