Abazović u ponedjeljak na konferenciji u Rimu

“Učešće crnogorske delegacije na sastanku u Rimu, koju predvodi Abazović, predstavlja dobru priliku da se afirmiše opredjeljenje Crne Gore da nastavi da doprinosi naporima Koalicije u borbi protiv terorizma, radikalizma i ekstremizma na lokalnom, regionalnom i globalnom nivou”, dodaje se u saopštenju

3394 pregleda 5 komentar(a)
Abazović, Foto: Savo Prelević
Abazović, Foto: Savo Prelević

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović učestvovaće na ministarskoj konferenciji država članica Globalne koalicije za pobjedu nad ISIS-om koja će se u ponedjeljak održati u Rimu.

Konferencija će se, kako je saopšteno iz Vlade, održati na inicijativu ministra vanjskih poslova Italije, Luiđija Di Maja i američkog državnog sekretara, Entonija Dž. Blinkena, koji će i kopredsjedavati konferencijom.

“Biće to prvi sastanak Globalne koalicije od novembra 2019. godine na kojem će učestvovati svih 83 država i međunarodne organizacije koje je sačinjavaju”, navodi se u saopštenju.

Iz Vlade su kazali da će u fokusu interesovanja konferencije biti širenje ISIS ideologije izvan regije Bliskog istoka, posebno na zapadnu Afriku i Sahel, s ciljem utvrđivanja budućeg djelovanja Koalicije na tom kontinentu.

“Učešće crnogorske delegacije na sastanku u Rimu, koju predvodi Abazović, predstavlja dobru priliku da se afirmiše opredjeljenje Crne Gore da nastavi da doprinosi naporima Koalicije u borbi protiv terorizma, radikalizma i ekstremizma na lokalnom, regionalnom i globalnom nivou”, dodaje se u saopštenju.

Bonus video: