DPS: Vlada se već raspala, samo strah od nas sprečava vladajuću koaliciju da to formalizuje u parlamentu

"Očito, Krivokapić zaboravlja da su građani prije tri godine na izborima većinskom voljom, u prvom krugu izabrali Đukanovića za predsjednika države, a da njega instaliranog premijera od strane jedne vjerske zajednice, ne podržavaju čak ni ovi na čijoj je listi bio"

24407 pregleda 79 reakcija 81 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Demokratska partija socijalista (DPS) ocijenila je da se Vlada Crne Gore "suštinski već raspala", te da "samo strah od DPS, sprečava vladajuću koaliciju da tu činjenicu formalizuje u parlamentu".

Iz DPS-a su reagovali na navode premijera Zdravka Krivokapića da predsjednik Crne Gore Milo Đukanoivć jedino sebi može skratiti mandat i da ga "pravično suđenje tek čeka"

"Očito, Krivokapić zaboravlja da su građani prije tri godine na izborima većinskom voljom, u prvom krugu izabrali Đukanovića za predsjednika države, a da njega instaliranog premijera od strane jedne vjerske zajednice, ne podržavaju čak ni ovi na čijoj je listi bio. Svakako nijesu najave predsjednika Đukanovića, kako kaže Krivokapić, neozbiljne i opasne, već se tim pridjevima može opisati djelovanje ovog premijera, koji očigledno ni poslije 200 dana Vlade, ne zna šta ga je snašlo. Jer da je iole ozbiljan i da posjeduje kapacitete da predvodi izvršnu vlast znao bi da je zadatak svake opozicije da smijeni postojeću vlast. Čak i da nije premijer, već iole obrazovan čovjek, shvatio bi da njegove prijetnje pravosudnim organima predstavljaju vrhunac neukosti i pokazuju njegovu nekompetenciju ali i opasnu namjeru da sa pozicije izvršne vlasti utiče na rad nezavisne sudske vlasti", navodi se u saopštenju DPS-a.

Dodaju i da Kriviokapić "svoj pogaženi javni ugled i rejting ne pokušava da popravi napadima na Đukanovića".

"To je jeftin marketinški trik, koji mu se svaki put vraća kao bumerang, i dodatno pokazuje da s razlogom ima status najgoreg premijera u istoriji Crne Gore", navodi se u saopštenju DPS-a

Bonus video: