Demokrate: Mandić nije smio stati na čelo liste DF-a jer zna da bi ih narod postavio tamo gdje zaslužuju

"Ko li to bojkotuje Skupštinu, ko li to radikalizuje Crnu Goru unoseći nemir i nesigurnost među građane i svim silama se trudeći da se od prvog dana ubije entuzijazam pobjednika izbora od 30. avgusta"

35233 pregleda 62 reakcija 62 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Demokratska Crna Gora optužila je Demokratski front (DF) da je "sklopio pakt" za povratak Demokratske partije socijalista (DPS) na vlast.

DF je u saopštenju ranije naveo da građani nijesu glasali da Vlada bude rezervni DPS, te da ako su premijer Zdravko Krivokapić i predsjednik Skupštine Aleksa Bečić odlučili da nastavljaju politiku DPS da DF to sigurno neće dozvoliti.

"Gospodo iz dijela DF-a, ako imate mrvicu političkog dostojanstva i odgovornosti prema napaćenim generacijama ljudi ove zemlje, pozivamo vas da javno sačinite i potpišete dokument - zovite ga kako hoćete, Rezolucija, Deklaracija, Zakletva – kojim se javno građanima obavezujete da nikada nećete ići u bilo kakvu koaliciju sa DPS-om i da nećete više nikoga napadati osim DPS-a, i da nećete ni pod kakvim izgovorom srušiti Vladu koja je razvlastila taj isti DPS", navodi se u reagovanju Demokrata.

Poručuju da su "istinski neprijatelji DPS-a".

"DPS koji smo 30. avgusta s građanima razvlastili i tako prekinuli tridesetogodišnju pljačku ove zemlje kada su vidjeli da nam ništa ne mogu, da rastemo uprkos svim napadima, pritiscima, da s nama nema pregovora, da nas je nemoguće kupiti ili uplašiti, da s nama ne može silom, odlučili su se na drugu taktiku - da pokušaju da nas kompromituju time što će pustiti "bubicu" da se približavamo. A to je, naravno, objeručke prihvatio niko drugi nego Mandićev DF, vođen Mandićem koji ne smije stati na čelo svoje liste jer zna da bi ih narod postavio tamo gdje zaslužuju", navode Demokrate.

Dodaju i da je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović danas otvoreno najavio da će da sruši Vladu, ali da to "ne može sa brojem poslanika koje ima".

"Dakle, na nekog računa u tome. Ko li je to već danima najotvorenije na istom zadatku s njim? Ko li to bojkotuje Skupštinu, ko li to radikalizuje Crnu Goru unoseći nemir i nesigurnost među građane i svim silama se trudeći da se od prvog dana ubije entuzijazam pobjednika izbora od 30. avgusta? Ko li zaboga od prvog dana formiranja ove Vlade radi sve što je moguće da joj uskrati svaku šansu stavljajući je pod pritisak svake vrste i po svakom osnovu? Je li to onaj isti subjekt koji je sa DPS-om usvojio izborno zakonodavstvo? Je li to onaj isti subjekt koji je prekinuo bojkot “Sinđinog parlamenta” kad je DPS-u zahvalila ruka pomoći kad su bili pod izrazito velikim pritiskom međunarodne zajednice zbog bojkota opozicije, a sad zdušno bojkotuje ovaj, takođe kad treba DPS-u? Je li to onaj isti subjekt kojem je počivši Mitropolit Amfilohije bio “Milov vladika”? Je li to onaj isti subjekt koji je narod isporučio pod pendreke i suzavce DPS-u? Je li to onaj isti subjekt koji s DPS-om dijeli tabloide, lažne analitičare i lažne novinare na istom zadatku? Jel to onaj isti subjekt koji je od DPS-a kupio nekoliko medija u Crnoj Gori, a muguće da im ih je DPS i poklonio. Je li to onaj isti subjekt koji se poput DPS-a finansira iz sivih zona? Je li to onaj isti subjekt čiji je patron Đukanovićev najbolji prijatelj i politički sin", navodi se u reagovanju

Bonus video: