Bečić: Vjerujem da će predsjednici partija biti spremni i na malo žrtve, zarad višeg cilja

"Jer EU integracije moraju biti iznad interesa bilo kog pojedinca i bilo koje političke partije", rekao je Bečić, prenosi Radio Televizija Crne Gore

13516 pregleda 15 komentar(a)
Bečić, Foto: Savo Prelević
Bečić, Foto: Savo Prelević

Predsjednik Skupštine Aleksa Bečić ove sedmice zvanično će uputiti poziv predsjednicima svih parlamentarnih političkih partija da sredinom naredne počne dijalog u cilju rješavanja svih otvorenih pitanja koja su značajna za ubrzanje evropskog puta Crne Gore.

On je u Briselu kazao da vjeruje da će ovog puta svi imati dovoljno strpljenja, odgovornosti i mudrosti i da će biti spremni i na malo žrtve, zarad višeg cilja.

"Jer EU integracije moraju biti iznad interesa bilo kog pojedinca i bilo koje političke partije", rekao je Bečić, prenosi Radio Televizija Crne Gore.

Kako je kazao, fokus tog dijaloga biće usmjeren u tri pravca.

“Deblokada VD stanja u oblasti pravosuđa, gdje već duži niz godina imamo brojna otvorena pitanja kada govorimo o vrhovnom državnom tužiocu, četiri člana Sudskog savjeta i dvoje sudija Ustavnog suda”, naveo je Bečić.

On je rekao da je druga tema reforma izbornog zakonodavstva i zajednički dogovor da se istinski dinamizira rad Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu.

Treće pitanje, kako je najavio, je traganje za rješenjem, koje će “relaksirati Crnu Goru i u bliskom nastupajućem periodu kontinuiranih izbornih procesa”.

"Ako bi ostalo stanje koje je na današnji dan, što se tiče zakonodavnog okvira, to znači da bi Crnu Goru, koja je politički izmorena od kontinuranih izbornih procesa, čekali lokalni izbori i u decembru i krajem februara, krajem marta i krajem maja nastupajuće godine", zaključio je Bečić.

Bonus video: