Bečić najbolje ocijenjen, slijede Đukanović, Abazović i Krivokapić

Nakon njih su na listi redom šef Demokratske narodne partije i jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević, predsjednik Demosa Miodrag Lekić, šef SNP Vladimir Joković, bivši premijer Duško Marković, poslanik Socijaldemokrata Damir Šehović, lider Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović i jedan od lidera DF i predsjednik Nove Andrija Mandić

85064 pregleda 2069 reakcija 150 komentar(a)
Bečić, Foto: Skupština Crne Gore
Bečić, Foto: Skupština Crne Gore
Ažurirano: 01.07.2021. 09:55h

Lider Demokratske Crne Gore i predsjednik Skupštine Aleksa Bečić najbolje je ocijenjen političar sa prosječnom ocjenom 2.47, pokazuje istraživanje Centra za demokratiju i ljudska prava (CEDEM).

Slijede predsjednik Crne Gore i šef Demokratske partije Socijalista Milo Đukanović, zatim potpredsjednik Vlade i lider URA Dritan Abazović i premijer Zdravko Krivokapić.

Nakon njih su na listi redom šef Demokratske narodne partije i jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević, predsjednik Demosa Miodrag Lekić, šef SNP Vladimir Joković, bivši premijer Duško Marković, poslanik Socijaldemokrata Damir Šehović, lider Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović i jedan od lidera DF i predsjednik Nove Andrija Mandić.

"Jedinstveni kandidat bi mogao imati prednost nad Đukanovićem"

Na predsjedničkim izborima, aktuelnog predsjednika Mila Đukanovića podržalo bi 41,5 odsto ispitanika, a lidera Demokratske Crne Gore i predsjednika Skupštine Aleksu Bečića 19,4 odsto.

Za Andriju Mandića glasalo bi 11,5 odsto ispitanika, za Zdravka Krivokpića 9,6 odsto, a za Dritana Abazoviča 7,3 odsto, dok bi "za nekog drugog" glasalo 10,7 odsto.

"S obzirom na to da sva četvorica, koje smo naveli, pripadaju trenutnoj vlasti, jedinstveni kandidat bi mogao imati prednost nad Đukanovićem, u zavisnosti od toga ko bi bio kandidat", ocijenila je Milena Bešić iz CEDEM.

Istraživanje je rađeno na reprezentativnom uzorku od 1.015 ispitanika od 18. do 26. juna 2021.

Bonus video: