Banović: Bečić i Krivokapić da reaguju na maltretiranje Vuksanović-Stanković

"Sada u Srbiji, a da im može biti isto bi radili i u Crnoj Gori. Grubi nasrtaj na integritet ličnosti, ali i poslanicu Skupštine Crne Gore, poruka je i Draginji Vuksanović Stanković i državi Crnoj Gori i svima koji se usude da se suprotstave nacionalističkim projektima i aktivnostima vlasti Srbije-, ocjenio je Banović

32610 pregleda 272 reakcija 122 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Potpredsjednik Socijaldemokratske partije Borislav Banović saopštio je da su vlasti Srbije maltretirale poslanicu te partije Draginju Vuksanović-Stanković.

Mediji su ranije objavili da je Vuksanović-Stanković na beogradskom aerodromu pretresana i zadržana sat vremenom pod objašnjenjem da se vrše dodatne provjere.

Banović smatra da te neprijatnosti najbolje pokazuju kako vlasti Srbije tretiraju sve koji im se ne povinuju i koji pružaju otpor hegemonističkim pretenzijama prema Crnoj Gori.

"Sada u Srbiji, a da im može biti isto bi radili i u Crnoj Gori. Grubi nasrtaj na integritet ličnosti, ali i poslanicu Skupštine Crne Gore, poruka je i Draginji Vuksanović Stanković i državi Crnoj Gori i svima koji se usude da se suprotstave nacionalističkim projektima i aktivnostima vlasti Srbije-, ocjenio je Banović.

Kako je kazao, ovakvi napadi neće pokolebati poslanicu Vuksanović Stanković i SDP da nastave sa dosljednim zalaganjem za građansku, evropsku i antifašitičku Crnu Goru, jednakost i zaštitu interesa i prava svih građana, već upravo suprotno!

"Očekujemo od predsjednika Skupštine Crne Gore Alekse Bečića da zaštiti dignitet poslanika i crnogorskog Parlamenta, a premijera Krivokapića da nadležno ministarstvo reaguje u skladu sa svojim obavezama i nadležnostima", zaključio je Banović.

Postupanje prema Vuksanović-Stanković su osudili i Predrag Bošković iz DPS, iz Socijaldemokrata, poslanica URA Božena Jelušić...

Bonus video: