MUP Srbije: Ne postoje konkretna saznanja o ugrožavanju bezbjednosti ćerki Zdravka Krivokapića

"Smatramo da je neozbiljno i tendenciozno da ukoliko se osjećaju nebezbjedno, ćerke crnogorskog premijera to prvo saopšte medijima, a da pritom ne obavijeste policiju", rečeno je u saopštenju

30066 pregleda 576 reakcija 38 komentar(a)
Ćerke Zdravka Krivokapića, Foto: Privatna arhiva
Ćerke Zdravka Krivokapića, Foto: Privatna arhiva

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srbije saopštilo je danas da "ne postoje konkretna saznanja" o mogućem ugrožavanju bezbjednosti ćerki predsjednika Vlade Crne Gore Zdravka Krivokapića, i da se one do sada policiji nisu požalile da se osjećaju ugroženo u Srbiji.

"Srpska policija, s obzirom na to da je riječ o štićenim ličnostima u Crnoj Gori, preduzima mjere njihovog obezbjeđenja dok borave u Beogradu i sa ćerkama Кrivokapića ima redovan telefonski kontakt. One se do sada policiji nisu požalile da se osjećaju ugroženo u Srbiji", navodi se u saopštenju.

Kako su dodali, nakon što je ambasada Crne Gore u Beogradu zatražila preduzimanje mjera na njihovoj bezbjednosti, policija je razgovarala sa ćerkama crnogorskog premijera i policijskim službenikom MUP Crne Gore i "niko od njih nije iznio konkretna saznanja o mogućem ugrožavanju njihove bezbjednosti".

"Ističemo da je MUP, takođe, od nadležnih bezbjednosnih službi zatražilo mišljenje i da je nakon provjera konstatovano da ne postoje konkretna saznanja koja bi ukazala na mogućnost ugrožavanja njihove bezbjednosti. Smatramo da je neozbiljno i tendenciozno da ukoliko se osjećaju nebezbjedno, ćerke crnogorskog premijera to prvo saopšte medijima, a da pritom ne obavijeste policiju", rečeno je u saopštenju.

Ćerke premijera Crne Gore Zdravka Krivokapića, Jelena i Milena Krivokapić napustile su juče Beograd, kako su izjavile, jer se zbog "hajke koja je pokrenuta u beogradskim tabloidima" ne osjećaju bezbjedno, te da je njihova porodica izložena "nezapamćenom medijskom linču".

One su saopštile, kako je prenio portal Nova.rs, da su veoma razočarane zbog toga što ih neko protjeruje iz države i grada koji doživljavaju kao svoj, te da će, u konsultaciji s porodicom i bezbjedonosnim službama Crne Gore, procijeniti koliko je njihov dalji boravak u Beogradu siguran.

Reagujući na napise u beogradskim tabloidima koji su njihovog oca opisali kao "izdajnika" i "čovjeka koji pljuje Srbiju", a njih kao djecu premijera Crne Gore koja, uprkos tome, imaju poslove u Beogradu, Jelena i Milena Krivokapić navele su da su odmah nakon završenih studija pokrenule posao u Srbiji i zasnovale porodice, ali da se "zbog hajke koja je pokrenuta protiv njih" ne osjećaju bezbjedno u Beogradu.