Vučić pozvao Krivokapićeve ćerke da se vrate u Srbiju: Garantovaćemo im bezbjednost

Ističe da će Krivokapićevim ćerkama država Srbija garantovati punu bezbjednost, ali dodaje da je trebalo da o njihovoj, kako tvrde, ugroženosti obavijeste državne organe Srbije

40767 pregleda 962 reakcija 164 komentar(a)
Vučić, Foto: Shutterstock
Vučić, Foto: Shutterstock

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić odbacio je danas da iz Srbije stižu poruke u Crnu Goru koje nisu ni bratske, a ni prijateljske i pozivajući ćerke Zdravka Krivokapića da se vrate i žive u Srbiji poručio im da će im Srbija garantovati punu bezbjednost, prenosi Nova S.

On je, kako navode, iznio činjenice koje govore u prilog tome da Srbija nije učinila ništa loše Crnoj Gori u prethodnih nekoliko godina, za razliku od Podgorice.

"Jesmo li mi priznali nezavisnost Boke Kotorske, Rožaja ili nekog drugog dijela Crne Gore, jesmo li prihvatili da se otcijepi neki dio Crne Gore i rekli zarad evropskih integracija mi ćemo da prihvatimo taj dio Crne Gore kao nezavistan – nismo, oni jesu, priznali su nezavisnost Kosova", kazao je Vučić.

Dodaje da je iz Podgorice protjeran naš ambasador i to zato što je, kako kaže, napisao o Mojkovačkoj bici ono što su istorijske činjenice i ono sa čim se današnje crnogorsko rukovodstvo saglašavalo u tom trenutku.

„Mi smo njima dali vakcine, a oni su dio vakcina umiesto da daju narodu, Albancima na Kosovu, što bih i ja učinio, dali, da bi ponizili Srbiju oružanim snagama, vojsci Kosova“, kaže.

Navodi i da sa 400 vakcina, koliko su dali vojsci Kosova, ništa nisu pomogli jer je to za 200 ljudi.

„Ali, dali su vojsci Kosova koja je protiv međunarodnih zakona formirana suprotno Rezoluciji 12 44 da bi dodatno ponizili Srbiju“, naglasio je predsjednik.

Kako kaže, sve što je rekao su činjenice, kojima se i oni u Crnoj Gori hvale.

Kada je riječ o napadu u jednom dnevnom listu u Srbiji Krivokapićevih ćerki, predsjednik ističe da je apsolutno protiv napada na porodicu, ne samo Krivokapićevu, već svačiju.

„Šta hoćete, da se miješam u rad novina, tada biste o meni govorili kao o diktatoru. Da li se slažem sa tim, ne, ali vi optužujete Srbiju zbog pisanja tabloida“, kazao je.

Ističe da je on svakog dana na crnogorskim naslovnim stranama i dodaje da mu je napadana porodica bezbroj puta.

„Mene su optužili prije neki dan u zvaničnim novinama crnogorske vlasti za državni udar i to kao zato što sam ja nešto dojavio patrijarhu, a nisam ni znao da Krivokapić dolazi da se nađe sa patrijarhom“, ukazao je Vučić.

Ističe da će Krivokapićevim ćerkama država Srbija garantovati punu bezbjednost, ali dodaje da je trebalo da o njihovoj, kako tvrde, ugroženosti obavijeste državne organe Srbije.

„A ne da pravite predstavu za javnost jer predstavu za javnost po onome što piše u crnogorskim medijima mogu da pravim svaki dan i mogu i sin i ćerka i cijela familija svakoga dana da mi izdaju saopštenja po tom pitanju, a neću da govorim o tajkunskim medijima u Srbiji koji svakoga dana organizovano vode hajku“, naveo je.

U tom smislu, ukazao je na to da je on najnapadanije lice u regionu i da zbog toga još nijednom nije zaplakao nigdje, niti je proglasio ijednu državu da stoji iza toga.

Pozvao je Krivokapićeve ćerke da dođu u Srbiju i poručio im da su dobrodošle da žive ovdje.

„Garantovaćemo im bezbjednost, Srbija je zemlja dobrih domaćina i dobrih ljudi i kod nas suprotno ne smije da se dešava“, kazao je Vučić.

Bonus video: