Socijaldemokrate na Cetinju prozivale vlast za neispunjena obećanja

"Naša politika nije vrsta manekenstva, niti trgovina obećanjima. Mi nijesmo manekeni i obmanjivači. Mi ne crtamo žičare, fabrike i hidrocentrale. Mi nijesmo predizborni humanist i mađioničari. Uvjeren sam da zato nećemo biti ni postizborni gubitnici", rekao je nosilac liste SD Cetinje Ivan Gazivoda
66 pregleda 20 komentar(a)
Ažurirano: 20.11.2017. 21:11h

Socijaldemokrate Crne Gore pozvale su građane Prijestonice da izađu na birališta 26. novembra i ukažu povjerenje "stabilnim i dosljednim ljudima koji reprezentuju istinsku socijaldemokratsku ideju, kako bi se okončala jednopartijska vlast na Cetinju sa jedne strane, a ujedno i kaznili izdajnici sa druge strane".

"Nije lako govoriti na Cetinju. Cetinje je naš Istok i Zapad. Bilo je i mač i štit i pero. Nijesu evropske i svjetske prijestonice topile olovo prve evropske štamparije i topila ga u zrna da bi sačuvali svoju kulturu. To su radili Cetinjani i Crnogorci", rekao je predsjednik SD CG Ivan Brajović.

On je kazao da će ta partija u nedjelju veče imati razloga za zadovoljstvo kad se prebroje glasovi.

"Nije bilo izbora, od kad smo osnovani prije dvije godine, na kojima nijesmo učestvovali samostalno. Na svima smo ostvarili željeni rezultat. Nema razloga da se to ne ponovi u Tuzima, Petnjici, Mojkovcu, a posebno na Cetinju. Neće biti vlasti bez Socijaldemokrata na Cetinju", siguran je Brajović.

S druge strane, kaže Brajović, lako je govoriti na Cetinju “ako su vam misli poštene i časne, i ako ste u društvu ozbiljnih i častitih ljudi".

"Mora se biti čovjek, ma kakva vremena i koliko teška bila. Crnogorci nikad nijesu birali jače za saveznike. Birali su oni koji dalje vide. Siguran sam u dobar rezultat 26. novembra. Cetinje je noseći stub postojanja Crne Gore. I, kad su ga srušili 1918. Cetinjani su počeli da ga grade 1919. godine. Mi smo ga ozidali 21. maja 2006. godine", rekao je on.

Da će Cetinjani znati da kazni one koji su "izdali ili imaju namjeru da izdaju Crnu Goru", ocijenio je potpredsjednik SD-a Damir Šehović.

"Ovi izbori će označiti kraj jednopartijske vlasti na Cetinju. To je opasno za one koji je vrše i one koja se nad njima vrši. Ja sam ubijeđen da će SD znati da budu na visini zadataka. Mi ćemo sa pozicije buduće vlasti nastaviti ono što je dobro rađeno, ali ćemo zaustaviti i onoga što nije tako rađeno, čega je, nažalost, bilo. Dakle, izbor nije težak. S jedne strane imate one koji su vršili apsolutnu vlast radi sebe samih, s druge strane imate one koji ruše temelje Crne Gore. Na trećoj strani smo mi. Izbor i nije tako težak", smatra Šehović.

On smatra da izbori na Cetinju prevazilaze značaj lokalnih izbora.

"Prvo, i ovi izbori će potvrditi nezaustavljiv trend rasta SD-a koji će nas potvrditi kao nezaobilazan faktor lokalne i državne vlasti. Cetinjani će znati da cijene ljude koji ne kalkulišu. Drugi razlog je što mislim da imamo najbolju listu na kojoj su stabilni i ugledni ljudi, dokazani profesionalci i domaćini. Treći razlog je što imamo najboljeg nosioca lise. On je dokazani humanista i ljekar. Sve što je radio, radio je u interesu Cetinja, Cetinjana i države Crne Gore”, rekao je Šehović.

Nosilac liste Ivan Gazivoda je kazao da se SD ne plaši izborne volje Cetinjana, i da se ne ustručavaju da traže povjerenje.

SD, kako kaže, želi posvećeno da radi u korist grada, na projektima koji su realni i ostvarivi.

"Naša politika nije vrsta manekenstva, niti trgovina obećanjima. Mi nijesmo manekeni i obmanjivači. Mi ne crtamo žičare, fabrike i hidrocentrale. Mi nijesmo predizborni humanist i mađioničari. Uvjeren sam da zato nećemo biti ni postizborni gubitnici. Poklanjajući povjerenje našoj partiji, dajete povjerenje i život našoj viziji razvoja Cetinja i našim ljudima koji će učinti da se ona realizuje. Naša vizija tako postaje vaša, odnosno, naša zajednička vizija. Mi smo partija za koju se građani opredjeljuju zbog njene razvojne vizije budućnosti, ali i zato što znaju njenu prošlost. Na Cetinju oni koji drže do prošlosti, misle i o budućnosti. Dajte povjerenje onima koji su i do sada pokazali da znaju da raditi i preuzeti odgovornost, koji su pokazali da su posvećeni dobru građana i napretku ovoga grad", rekao je Gazivoda.

Dodaje da sve to čine "zbog svih nas, ne za nekog od nas".

"Jer naše profesionalne karijere i biografije nije stvorila ni politika ni partija. Mi smo stvarali politike i partije. Nama politika ne služi da dobijemo ono što nemamo, već da realizujemo ono što je nama svima, nama Cetinjanima, potrebno. Siguran sam da smo dosadašnjim radom, i kao pripadnici struke i kao pripadnici partije, pokazali odgovornost, ozbiljnost i umijeće. A to znači da smo pokazali da nam je dobro i napredak Cetinja na prvom mjestu. Naša politika je skup ozbiljnih ljudi i ozbiljnih ideja", kazao je on.

Galerija

Bonus video: