Liberalna partija podržava dijalog parlamentarne većine i opozicije

“Za nas je dijalog jedini način vođenja politike a naš prioritet jesu evropske integracije i dostizanje razvojnog i demokratskog nivoa država EU”, poručili su iz LP

4496 pregleda 14 komentar(a)
Foto: LB
Foto: LB

Predsjedništvo Liberalne partije (LP) podržalo je inicijativu predsjednika Skupštine Alekse Bečića za sastanak lidera parlamentarne većine i opozicije, koji će se održati u srijedu, saopštili su iz te stranke, navodeći da će sastanku prisustvovati lider LP Andrija Popović.

U saopštenju LP se navodi da je na sjednici Predsjedništva, koja održana u četvrtak u Podgorici, razmatrana složena politička situacija, položaj partije i dalje perspektive razvoja političke scene u Crnoj Gori.

“Za nas je dijalog jedini način vođenja politike a naš prioritet jesu evropske integracije i dostizanje razvojnog i demokratskog nivoa država EU”, poručili su iz LP.

Oni su istakli da je jedan od najvažnijih prioriteta i konačno rješavanje situacije u pravosuđu, što bi u riješilo zastoj u poglavljima 23 i 24 koja su najizazovnija za Crnu Goru.

“Iz toga razloga predsjedništvo podržava dijalog svih partija i vlasti i opozicije u cilju postizanja zajedničkih pravaca djelovanja kada su u pitanju vitalni nacionalni interesi Crne Gore i njenih građana”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je predsjedništvo raspravljalo i o Redovnoj Konferenciji partije na kojoj će se birati novo rukovodstvo.

Iz LP su kazali da je zaključeno da će se Konferencija, čiji je redovan termin na jesen, najvjerovatnije odložiti za prvu polovinu sledeće godine.

Odlaganje Konferencije moguće je zbog, kako su kazali, nepovoljne epidemiološke situacije i mjera protiv koronavirusa, koje otežavaju normalno održavanje većih skupova ali i eventualnih vanrednih parlamentarnih izbora.

Iz LP su naveli da će sprovoditi pripreme za lokalne izbore koji će se održati na jesen, ali i za one koji su na proljeće.

“LP će ponuditi ozbiljnu državotvornu alternativu kroz saradnju sa svim relevantnim partijama koje se okupljaju oko ideje građanske, moderne i suverene Crne Gore”, kazali su iz LP.

Navodi se da je predsjedništvo raspravljalo i o drugim redovnim aktivnostima i zaduženjima.

Bonus video: