Ibrahimović: Tehnička vlada šansa za izlazak iz krize

„Istakla je da svi politički akteri treba da budu voljni da učestvuju u dijalogu, posebno jer je riječ o pitanjima koja su važna za svakodnevni život građana Crne Gore i za ekonomski razvoj i napredak zemlje“

6143 pregleda 25 reakcija 25 komentar(a)
Ibrahimović-Medoks, Foto: Bošnjačka stranka
Ibrahimović-Medoks, Foto: Bošnjačka stranka

Tehnička vlada je šansa za izlazak iz političke i institucionalne krize u kojoj se Crna Gora nalazi, ocijenio je lider Bošnjačke stranke (BS) Ervin Ibrahimović u razgovoru sa britanskom ambasadorkom Karen Medoks.

Kako je saopšteno iz BS-a, Ibrahimović je sagovornicu upoznao sa aktuelnom političkom situacijom u Crnoj Gori, navodeći da je djelovanje te stranke usmjereno u pravcu dijaloga vlasti i opozicije.

On je poručio da se Crna Gora nalazi u političkoj i institucionalnoj krizi.

„BS predlaže model tehničke Vlade, gdje bi svi politički subjekti dali doprinos da odblokiramo rad značajnih institucija i krenemo u pripremu novih izbora“, kazao je Ibrahimović.

On je ambasadorku upoznao sa situacijom u kojoj se nalazi bošnjački narod nakon parlamentarnih izbora.

Ibrahimović je istakao da postoji određena zabrinutost kod pripadnika manje brojnog naroda, koja je, kako je naveo, izazvana brojnim neprijatnostima koje su demonstrirane u proteklom periodu, a koje su bile usmjerene protiv pripadnika manje brojnog naroda.

„Svi zajedno moramo čuvati tekovine građanske, sekularne i multietničke Crne Gore“, poručio je Ibrahimović.

Medoks je, kako je saopšteno iz BS, navela da je raduje što je ta stranka promoter dijaloga.

„Istakla je da svi politički akteri treba da budu voljni da učestvuju u dijalogu, posebno jer je riječ o pitanjima koja su važna za svakodnevni život građana Crne Gore i za ekonomski razvoj i napredak zemlje“, kaže se u saopštenju.

Bonus video: