URA Budva: Carević više nema podršku

"Umjesto što kadrira sestričine, šure, pašance, Carević da objasni da li se troše pare namjenski"

10559 pregleda 37 reakcija 37 komentar(a)
Foto: URA
Foto: URA

Budvanski odbor Građanskog pokreta URA nakon današnje sjednice SO Budva i neizglašavanja Izvještaja o radu predsjednika opštine Budva i opštinskih službi za 2020. godinu, jasna je poruka predstavnika građana u SO Budva da predsjednik Marko Carević više nema podršku.

“Opština Budva od dolaska Carevića na mjesto predsjednika opštine nakon 30. avgusta prošle godine, konstantno srlja u ambis svakim danom probijajući dno sve dublje. Podsjetićemo, ne održavaju se kolegijumi, unižava se institut predsjednika opštine skandaloznim izjavama samog predsjednika u medijima, obesmišljava se autoritet i rad svih stariješina organa lokalne samuprave svodeći ih na puke službenike...

Ovakva politika Carevića je neodrživa. Javno smo tražili od predsjednika Opštine da nam dostavi činjenice u vezi posla Opštine sa ulicom S73-73 u Bečićima, gdje sumnjamo da se radi o teškoj zloupotrebi službenog položaja i prekoračenju ovlašćenja predsjednika Opštine, a na šta nam do dan danas nije odgovoreno. Značajan dio opštinskih preduzeća ne funkcionise, a to najbolje oslikava primjer opštinskog preduzeća DOO Vodovod i kanalizacija Budva, gdje svakodnevno imamo pucanje kanalizacionih cijevi i izlivanja fekalija u more usred turističke sezone. Gdje god je predsjednik Carević imao dominantan uticaj, rezulatati su poražavajući i za Opštinu i za građane, a kao poslijedicu imamo i “pucanje” vladajuće koalicije u Budvi. Iz svih navedenih razloga pozivamo Carevića da podnese ostavku i fotelju koja mu, kako sam kaže, nije bitna, prepusti nekom od svojih kolega, kako bi opravdao ukazano povjerenje građana koji su željeli istinske promjene, a ne zamjenu DPS-a. Umjesto što Carević poput Verice Maraš kadrira sestričine, šure, pašance, rođake i ostalu rodbinu i bliske saradnike po javnim preduzećima i policijskim stanicama, bolje bi bilo da objasni građanima da li se pare svih građana Budve troše namjenski i u skladu sa zakonom”, zaključuje se u saopštenju URA Budva.

Bonus video: