SDP Pljevlja: Danas ćemo slušati tirade samodovoljnih političara

"Čovjek mora da ima i nešto više u sebi da bi bio živ, da bi bio čovjek. Inače smo samo broj na biračkom spisku"
0 komentar(a)
SDP logo, Foto: Sdp.co.me
SDP logo, Foto: Sdp.co.me
Ažurirano: 20.11.2017. 15:38h

Poštovani sugrađani, danas ćemo slušati tirade samodovoljnih političara o pijetetu prema palim borcima i antifašizmu uz neizbježan hvalospjev sopstvenoj vlasti, kaže se u saopštenju OO SDP Pljevlja povodom Dana oslobođenja tog grada.

"Neće izostati naravno ni obecanja "za realizaciju započetih i valorizaciju planiranih razvojnih projekata". Ređaće se floskule neoliberalne ekonomije: prirodni resursi, konkurencija, privredni izazovi, kompanijski interesi... i sve to u budućem vremenu. Kao da prošlosti i nemamo. Ili je ne pamtimo? Jedan od marifetluka te neokapitalističke ideologije koju propagira DPS sa satelitima "nije ono sto je u njoj lažno, već ono što je u njoj istinito". U suprotnom bilo bi neobjašnjivo kako je moguće da u sistemu u kojem ogromna većina očigledno ispašta u korist manjine, ne samo da ne dolazi do pobune, već često i sama većina zagovara stavove koji joj rade o glavi", kaže se u saopštenju.

Iz ove partije navode da je problem takođe u onome, kako kažu, čega u svim tim saopštenjima nema ni u naznaci.

"To što nedostaje je običan čovjek i tri proste riječi: solidarnost, bratstvo i jednakost. I njih sigurno nećemo čuti jer sit gladnom ne vjeruje. A istinskog prosperiteta i dobrosusjedskih odnosa nema bez pune istine. I nekad i sad. Antifašizam je nezamisliv bez slobode misli, prkosa, bunta, borbe za prava ugroženih. I mi smo kao i vi dragi sugrađani nezadovoljni društveno-političkom situacijom, ekološkim i socijalnim statusom i duhovnom obamrlošću najširih slojeva lokalne zajednice. Četitajući vam ovaj praznik pozivamo da se okupimo oko zajedničke ideje i borbe za dekorupciju društva, strogo poštovanje zakona u korist našeg grada", ističe se u saopštenju.

Iz SDP-a Pljevlja kažu da se prava ne mogu dobiti ni plačem ni molitvom već istrajnošću i političkom borbom.

"Čovjek mora da ima i nešto više u sebi da bi bio živ, da bi bio čovjek. Inače smo samo broj na biračkom spisku. Za Pljevlja koja volimo. Srećan Dan oslobođenja grada", kaže se na kraju saopštenja OO SDP Pljevlja.

Bonus video: