Na Kongres URE dolaze Krivokapić, Bečić, vlast, opozicija, poslanici iz EU, regiona....

Oni dodaju da će Kongresu prisustvovati i višestruki kandidat za Nobelovu nagradu Štajner Brin, poslanici iz Albanije, BiH, Srbije, kolege iz Hrvatske, predstavnici Zelenih Evrope...

21042 pregleda 404 reakcija 78 komentar(a)
Foto: GP URA
Foto: GP URA

Ulcinj će danas na par sati biti centar domaće i regionalne politike jer su prisustvo na III Kongresu URE najavili premijer Zdravko Krivokapić, predsjednik Skupštine Aleksa Bečić, predstavnici partija iz vlasti i opozicije u Crnoj Gori, predstavnici partija iz regiona, predstavnici raznih evropskih organizacija a planirano je i video obraćanje evropskih poslanika, saopštili su danas iz URE.

Oni dodaju da će Kongresu prisustvovati i višestruki kandidat za Nobelovu nagradu Štajner Brin, poslanici iz Albanije, BiH, Srbije, kolege iz Hrvatske, predstavnici Zelenih Evrope...

Delegati će na Kongresu birati predsjednika i potpredsjednike partije dok će se ostale stranačke funkcije u novom mandatu birati statutarno na Glavnom odboru u sljedećim nedjeljama, pojašnjavaju iz URE.

„Delegati III Kongresa glasaće i o izmijenjenom Statutu i Programu partije. U novom nacrtu Programa veći akcenat dat je zelenim politikama u skladu sa ideološkim usmjerenjima stranke i ostaje čvrsta opredijeljenost na putu evropske i građanske Crne Gore“, stoji u saopštenju URE.

Što se tiče nominacija za mjesto predsjednika i potpredsjednike partije, njih su statutarno predlagali opštinski odbori širom Crne Gore, ističe se u saopštenju.

„Svi opštinski odbori za predsjednika stranke predložili su dr Dritana Abazovića dok su neophodan broj nominacija za potpredsjednike stranke dobili sljedeći kandidati: Miloš Konatar, Filip Adžić, Goran Đurović, Jovana Marović i Suada Zoronjić. Delegati Kongresa će večeras izabrati četiri potpredsjednika“, ukazuju iz URE.

Iz URE ističu i da će se Kongres sastojati iz dva dijela – svečanog gdje će se birati predsjednik stranke i koji će biti otvoren za javnost i radnog dijela gdje će se birati potpredsjednici, glasati o Statutu i Programu i on će biti zatvoren za javnost.

„4. jul izabran je simbolično, kao datum koji se obilježavao kao Dan borca, u čast donošenja odluke o podizanju ustanka širom okupirane Jugoslavije na početku Drugog svjetskog rata, s ciljem da se ukaže na antifašizam kao jasnu determinantu savremene Crne Gore“, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: