Makron: Francuska će nastaviti da razvija prijateljski odnos sa Crnom Gorom

Makron je naglasio i kvalitet saradnje između saveznica, Francuske i Crne Gore
3 komentar(a)
Emanuel Makron, Foto: Reuters
Emanuel Makron, Foto: Reuters
Ažurirano: 23.05.2018. 13:37h

Predsjednik Francuske Emanuel Makron čestitao je crnogorskom predsjedniku Milu Đukanoviću izbor na tu dužnost i poručio da će Francuska nastaviti da sa Crnom Gorom razvija odnose još većeg povjerenja i prijateljstva.

Iz kabineta predsjednika saopšteno je da je Makron kazao da će Crna Gora tokom mandata Đukanovića nastaviti pristupne pregovore sa Evrpskom unijom i potvrdio spremnost Francuske da podrži Crnu Goru u sprovođenju reformi, naročito u ključnoj oblasti vladavine prava.

„Crna Gora je znala uspostaviti, od svoje nezavisnosti 2006, dobre odnose sa svim svojim susjedima. Francuska podržava jačanje saradnje među državama Zapadnog Balkana, koja doprinosi trajnoj stabilizaciji regiona i njegovom ekonomskom razvoju“, navodi se u čestitki.

Makron je naglasio i kvalitet saradnje između saveznica, Francuske i Crne Gore.

„Naglašavam kvalitet bilateralnih odnosa između naše dvije zemlje, saveznice u okviru Atlantske alijanse. Budite uvjereni, gospodine Predsjedniče, u volju Francuske da nastavi da razvija sa Vašom zemljom odnose još većeg povjerenja i prijateljstva“, kazao je Makron.

Preporučujemo za Vas