Radulović: Ambasada kontaktirala nadležne organe u Srbiji nakon čega je Vuksanović Stanković puštena na let

On je kazao da su za Vuksanović Stanković, bilo kog drugog poslanika, ali i bilo kog drugog crnogorskog državljanina, ambasade Crne Gore bilo gdje u svijetu na usluzi, da pomognu ukoliko imaju neki problem

10096 pregleda 26 reakcija 26 komentar(a)
Radulović, Foto: Savo Prelević
Radulović, Foto: Savo Prelević

Ambasada Crne Gore u Beogradu kontaktirala nadležne organe Srbije i da je nakon toga je poslanica Socijaldemokratske partije (SDP) Draginja Vuksanović Stanković puštena na let za Podgoricu.

To je kazao ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović odgovarajući na pitanje da li je crnogorsko Ministarstvo vanjskih poslova (MVP), upoznato sa slučajem uznemiravanja Vuksanović Stanković na aerodromu u Beogradu.

“Ne razumijem koji su razlozi koji su doveli do toga da Vuksanović Stanković bude dva puta zadržana na aerodromu u roku od sedam dana”, rekao je Radulović.

On je kazao da su za Vuksanović Stanković, bilo kog drugog poslanika, ali i bilo kog drugog crnogorskog državljanina, ambasade Crne Gore bilo gdje u svijetu na usluzi, da pomognu ukoliko imaju neki problem.

Radulović je kazao da će tražiti informacije, a da je o razlozima zadržavanja upoznat neformalno, ali da ne bi o tome javno komentarisao.

“Ambasada Crne Gore u Beogradu je odmah reagovala i kontaktirala MSP i Vukasnović Stanković je posle toga odmah puštena na let za Podgoricu”, naveo je Radulović.

MVP, on lično i ambasade Crne Gore će, kako je kazao, uvijek biti uz državljane Crne Gore.

Bonus video: