Danas novi sastanak parlamentarne većine

Prvo okupljanje predstavnika većine održano je 24. juna, na inicijativu lidera Demosa i Socijalističke narodne partije, Miodraga Lekića i Vladimira Jokovića

14096 pregleda 32 reakcija 32 komentar(a)
Joković, Foto: Luka Zeković
Joković, Foto: Luka Zeković

Predstavnici parlamentarne većine održaće danas novi sastanak na kojem će pokušati da pronađu rješenje za izlazak iz aktuelne političke krize.

Sastanak je zakazan za 17 časova, u Skupštini Crne Gore.

Prvo okupljanje predstavnika većine održano je 24. juna, na inicijativu lidera Demosa i Socijalističke narodne partije, Miodraga Lekića i Vladimira Jokovića.

Čelnici Demokratskog fronta odbili su tada mogućnost rekonstrukcije Vlade na čijem bi čelu ostao premijer Zdravko Krivokapić, poručivši da u slučaju da ne bude saglasnosti o novom kabinetu, najkasnije do kraja godine treba organizovati vanredne parlamentrane izbore.

Drugi sastanak trebalo je da bude održan prošle sedmice, ali je odgođen jer dio lidera parlamentarne većine nije bio u Crnoj Gori.

Novo okupljanje dolazi dan prije početka dijaloga lidera parlamentarnih partija - koji je inicirao predsjednik Skupštine Aleksa Bečić - o pitanjima koja zahtijevaju dvotrećinsku podršku poslanika.

Čelnici većine partija koje su bile na zajedničkoj listi koalicije Za budućnost Crne Gore, neće se odazvati Bečićevom pozivu, jer smatraju da prvo treba riješiti odnose između parlamentarne većine i Vlade.

Bonus video: