Janković: Gorivo poskupljuje, cijene rastu, a žestoki kritičari bivše Vlade ne daju odgovor

"Tada je izvršni direktor URE Mikić za poskupljenje goriva krivio ''neodgovornu politiku DPS-a'', a poslanik Demokrata Koprivica je kazao kako je to ''posljedica katastrofalne ekonomske politike Vlade Duška Markovića''. Jasno mi je da svoju Vladu ne mogu kritikovati", rekao je Janković

5936 pregleda 18 komentar(a)
Janković, Foto: DPS
Janković, Foto: DPS

Danas u novinama čitamo da su na snazi nove cijene goriva, a od decembra primjetna je praksa da cijene goriva samo rastu. Danas, nekadašnji kritičari Vlade, a sadašnja pozicija na ovo ne daju odgovor, kazao je odbornik Demokratske partije socijalista u Skupštini Opštine Bar Božidar Janković.

Janković navodi da, ako se vratimo par godina unazad, možemo se sjetiti oštrih kritika koje su dolazile iz redova Demokrata i GP URA, a na račun poskupljenja goriva u tom periodu (2017).

"Tada je izvršni direktor URE Mikić za poskupljenje goriva krivio ''neodgovornu politiku DPS-a'', a poslanik Demokrata Koprivica je kazao kako je to ''posljedica katastrofalne ekonomske politike Vlade Duška Markovića''. Jasno mi je da svoju Vladu ne mogu kritikovati, no nemaju šta ni dobro reći, ali mislim da bi makar fer i pošteno bilo da se obrate narodu, da djeluje kao da nešto rade i da im je stalo. Nego, izgleda da se oni bave nekim drugim stvarima...", kazao je Janković.

Smatra da ono što utiče na svakodnevni život građana u Crnoj Gori niko iz Vlade ne primjećuje.

"Rastu cijene goriva, ali i cijene brojnih životnih namirnica na tržištu. Priča se o ekonomskom prosperitetu, a ustvari imamo totalno urušavanje ekonomskog sistema, gdje građani Crne Gore trpe najveću štetu. Kolege iz pozicije, zašto se sada ne oglasite i objasnite ovo poskupljenje građanima? Vi ćutite, a mi se pitamo da li ste zaista vi kompetentni da pričate o odgovornosti, iliti neodgovornosti jedne Vlade?", rekao je Janković.

Poručio im je da su postali prepoznatljivi po drugom, a da će tako biti i upamćeni.

"Kao neodgovorna Vlada, koja nema ni znanja ni kompetencija da radi svoj posao kako treba, u prvom redu da radi na poboljšanju kvaliteta života svih građana Crne Gore", zaključio je Janković.

Bonus video: