Sekulović: Fokus da bude na postizanju mjerljivih rezultata

"Potrudiću se da rezultati rada Radne grupe budu jasno afirmisani pred domaćom i javnošću i evropskim partnerima. Vjerujem da smo, uz timski rad, otvorenost i iskrenost, na pravom putu“, rekao je Sekulović

2276 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Gsv.gov.me
Foto: Gsv.gov.me

Fokus Radne grupe za 24. poglavlje u pregovorima sa Evropskom unijom (EU) treba da bude na postizanju mjerljivih rezultata, poručio je ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović.

On je na konstitutivnoj sjednici Radne grupe za poglavlje 24 – Pravda, sloboda i bezbjednost, kazao da ih očekuje težak posao prilikom aktivnosti za ispunjenje privremenih mjerila u pregovaračkom poglavlju.

"Potrudiću se da rezultati rada Radne grupe budu jasno afirmisani pred domaćom i javnošću i evropskim partnerima. Vjerujem da smo, uz timski rad, otvorenost i iskrenost, na pravom putu“, rekao je Sekulović.

Kako se navodi u saopštenju Generalnog sekretarijata Vlade, na sjednici su razmatrane aktuelnosti u pregovaračkom procesu s EU, sa osvrtom na primjenu Nove metodologije i nedavno održanu Međuvladinu konferenciju.

U saopštenju se kaže da je glavna pregovaračica, Zorka Kordić podsjetila da je Crna Gora u maju prošle godine prihvatila revidiranu metodologiju pregovora sa EU kao političku inicijativu koja se uklapa u postojeći pregovarački okvir između Crne Gore i EU iz 2012. godine.

"Ona je informisala članove Radne grupe da je, s ciljem definisanja preostalih koraka koji će voditi ubrzanju ispunjenja privremenih mjerila u pregovaračkom poglavlju 24 planirano donošenje Dinamičkog plana aktivnosti“, navodi se u saopštenju.

Radna grupa za 24. poglavlje ima 28 članova, od čega su 24 predstavnici državnog sektora, tri člana su predstavnici nevladinog sektora i jedan predstavnik Crvenog krsta Crne Gore.

Bonus video: