Krivokapić: Crna Gora u specifičnom, reformskom, tranzicionom i istinski proevropskom poletu

"Mi imamo zavidnu istoriju zborova i parlamentarizma, ali svakako da imamo šta da naučimo od jednog od najstarijih i najuglednijih Domova u kojima se njeguje polemički i kritički duh, ali i duh odgovornosti, duh tolerancije i zajedništva koji ima za cilj opšte dobro Ujedinjenog Kraljevstva"

11652 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Gov.me
Foto: Gov.me

Premijer Zdravko Krivokapić, u okviru posjete Ujedinjenom Kraljevstvu, sastao se sa predsjednikom Donjeg doma Parlamenta Ujedinjenog Kraljevstva, Lindzijem Hojlom.

Krivokapić je, kako je saopšteno iz Vlade, kazao da Crna Gora želi da radi na jačanju političkog dijaloga sa Velikom Britanijom, istakavši da potvrdu tradicionalno prijateljskih odnosa predstavlja i činjenica da je 2018. obilježeno 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između dvije zemlje.

Premijer je naveo da je za Crnu Goru od izuzetne važnosti parlamentarna saradnja, te da treba raditi na njenom daljem snaženju, kroz parlamentarna tijela i grupe prijateljstva.

"Crna Gora se nalazi u specifičnom, reformskom, tranzicionom i istinski proevropskom poletu. Želimo da učimo od najiskusnijih i da sarađujemo sa najboljima. Mi imamo zavidnu istoriju zborova i parlamentarizma, ali svakako da imamo šta da naučimo od jednog od najstarijih i najuglednijih Domova u kojima se njeguje polemički i kritički duh, ali i duh odgovornosti, duh tolerancije i zajedništva koji ima za cilj opšte dobro Ujedinjenog Kraljevstva", kazoa je Krivokapić.

Dodao je i da Vlada podržava rad Britanskog savjeta.

Hojl je, saopšteno je iz Vlade, poručio da Ujedinjeno Kraljevstvo želi da osnaži prijateljstvo dvije zemlje, te da unaprijedi parlamentarnu i ekonomsku saradnju.

On je istakao da Ujedinjeno Kraljevstvo podržava reformski put Crne Gore i da su spremni da pruže svu neophodnu ekspertsku pomoć.

Bonus video: