Đukanović: Vlasti se mijenjaju, ali će Crna Gora ostati i biti vrijedan partner u promociji stabilnosti

Zamjenik pomoćnika državnog sekretara SAD Metju Palmer, kako je saopšteno, je kazao da je cilj SAD da je Crna Gora stabilna na evropskom i euro-atlantskom putu, zaštićena od spoljnih uticaja

20140 pregleda 29 reakcija 29 komentar(a)
Đukanović i Palmer, Foto: Predsjednik.me
Đukanović i Palmer, Foto: Predsjednik.me

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je zamjenika pomoćnika državnog sekretara SAD Metjua Palmera koji boravi u posjeti Crnoj Gori

Đukanović je, saopšteno je iz njegovog Kabineta, naglasio da su odnosi dvije države na zavidnom nivou, kako se može poželjeti, i iskazao zadovoljstvo prepoznatim najavama intenzivnijeg angažmana SAD-a u regionu.

"Što nas raduje, jer je to dobar put da se stanje u regionu sredi i umanje maligni uticaji koji nose opasnost destabilizacije", rekao je Đukanović.

Podsjetivši i na raniju ulogu SAD na ovim prostorima, predsjednik Crne Gore je iskazao očekivanje da će i ovog puta to biti podrška regionu da se kreće ka svom cilju, a to je kao EU i NATO, koji garantuju stabilnost kao preduslov ukupnog razvoja.

"Crna Gora će uvijek biti mali, ali pouzdan partner u savladavanju destrukcije i putu naprijed", poručio je Đukanović, uz ocjenu da se vlasti mijenjaju, ali da ne sumnja da će Crna Gora ostati na ovom putu i biti vrijedan partner u promociji stabilnosti i evroatlantskih vrijednosti na Zapadnom Balkanu.

"Zamjenik pomoćnika državnog sekretara SAD Metju Palmer, zahvalio je Predsjedniku na prilici za razgovor, posebno se interesujući za njegovo viđenje aktuelne situacije u regionu. On je kazao da je cilj SAD-a da je Crna Gora stabilna na evropskom i euro-atlantskom putu, zaštićena od spoljnih uticaja. Interes SAD-a je da u partnerstvu sa EU doprinosi stabilnosti ZB, naglasio je Palmer, uz poruku da je EU vrijednosni, a ne samo interesni klub, što je izazov i za region na putu ka članstvu", saopšteno je iz Kabineta predsjednika.

Dodaje se da su tokom susreta razmijenjena mišljenja o brojnim regionalnim i geopolitičkim pitanjima.

Bonus video: