Abazović u radnoj posjeti BiH, prisustvovaće i komemoraciji žrtvama genocida u Srebrenici

Uz Abazovića, delegaciju na komemoraciji žrtvama genocida u Srebrenici će činiti i ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović, direktor Uprave za dijasporu Seid Hadžić i savjetnica premijera za manjine Maida Gorčević.

5159 pregleda 16 komentar(a)
Abazović, Foto: Vlada Crne Gore
Abazović, Foto: Vlada Crne Gore

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović od danas boravi u radnoj posjeti Bosni i Hercegovini, gdje će učestovati na Samitu o demokratiji u Jugoistočnoj Evropi, ali i imati više bilateralnih susreta sa tamošnjim državnim zvaničnima.

Abazović će, saopšteno je iz Vlade, biti jedan od učesnika panel diskusije na Samitu o demokratiji u Jugoistočnoj Evropi, na temu "Krajnja desnica u BiH i Crnoj Gori: Istorijski revizionizam i poricanje genocida".

Planirano je da Abazović ima zajednički sastanak sa članovima Predsjedništva BiH, Šefikom Džaferovićem i Željkom Komšićem, kao i sa predsjedavajućim Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, Denisom Zvizdićem.

Abazović će se sastati i sa zamjenicom predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, Biserom Turković, kao i ministrom sigurnosti Selmom Cikotićem.

Abazović će prisustvovati 11. jula komemoraciji žrtvama genocida u Srebrenici.

Uz Abazovića, delegaciju će činiti i ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović, direktor Uprave za dijasporu Seid Hadžić i savjetnica premijera za manjine Maida Gorčević.

Bonus video: