"Crna Gora pouzdan članica NATO saveza"

Abazović – Palmer: Jake demokratske institucije i regionalna stabilnost su prioritet

Palmer je istakao da SAD daju bezrezervnu podršku Crnoj Gori na njenom evropskom i evroatlantskom putu, te da cijene doprinos Crne Gore razvoju regionalne stabilnosti i mira na Zapadnom Balkanu

8966 pregleda 4 komentar(a)
Abazović i Palmer, Foto: Gov.me
Abazović i Palmer, Foto: Gov.me

Crna Gora je pouzdana zemlja članica NATO saveza, a podrška SAD je od velike važnosti u daljem procesu demokratizacije Crne Gore. Jake demokratske institucije i regionalna stabilnost su prioritet rada ove Vlade", kazao je potpredsjednik Vlade Dritan Abazović nakon sastanka sa zamjenikom pomoćnika državnog sekretara SAD Metjuom Palmerom, koji boravi u posjeti Crnoj Gori.

Ističući odlične i intezivne odnose Crne Gore i SAD, Abazović je, saopšteno je iz Vlade, Palmera upoznao sa njegovim susretom sa državnim sekretarom SAD Entonijem Blinkenom tokom ministarske konferencije država članica Globalne koalicije za pobjedu nad ISIS-om u Rimu.

"Abazović je naznačio da Crna Gora baštini multietničke i multivjerske različitosti i vrijednosti demokratske države, da promoviše zapadnoevropske vrijednost i da, kao primjer u regionu, daje veliki doprinos regionalnoj saradnji i dijalogu", navodi se u saopštenju.

Dritan Abazović, Metju Palmer
foto: Gov.me

Palmer je naveo da je politička tranzicija fundamentalna u razvoju svakog demokratskog društva.

"Palmer je istakao da SAD daju bezrezervnu podršku Crnoj Gori na njenom evropskom i evroatlantskom putu, te da cijene doprinos Crne Gore razvoju regionalne stabilnosti i mira na Zapadnom Balkanu", navodi se u saopštenju.

Preporučujemo za Vas