Krivokapć - Palmer: Američka podrška evropskoj budućnosti Crne Gore je nedvosmislena

"Vlada je jasno opredjeljena da je potrebno održati visoko rastući trend vakcinisanih građana Crne Gore, kako bi i dalje ostali zajednica koja je bezbjedna za goste i stabilno dočekakla naredne izazove"

3275 pregleda 14 komentar(a)
Foto: Gov.me
Foto: Gov.me

Crna Gora je zahvalni SAD na kontinuiranoj podršci i pomoći koju upućuje zdravstvenom sistemu, kazao je premijer Zdravko Krivokapić, koji je danas razgovarao sa zamjenikom pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država za evropske i evroazijske poslove, Metjua Palmera.

Krivokapić je, kako je saopšteno iz Vlade, istakao da je pravi momenat da se nađu novi načini za jačanje bilateralnih odnosa, posebno na ekonomskom planu, s obzirom da je pandemija COVID-19 ostavila značajne negativne posljedice na sve nacionalne ekonomije.

"U ovom trenutku, budući da su prihodi od turizma najznačajniji za budžet naše države, Vlada je jasno opredjeljena da je potrebno održati visoko rastući trend vakcinisanih građana Crne Gore, kako bi i dalje ostali zajednica koja je bezbjedna za goste i stabilno dočekakla naredne izazove. Zahvalni smo SAD na kontinuiranoj podršci i pomoći koju upućuje našem zdravstvenom sistemu“, rekao je Krivokapić.

Premijer je, kako je saopšteno, naglasio da je Ekonomski dijalog sa SAD od fundamentalnog značaja za ekonomsku saradnju dvije države i da je od izuzetne važnosti da do njega dođe što prije kako bi se brzo došlo i do konkretnih rezultata.

Krivokapić je saopštio i da su građani Crne Gore čvrsto opredjeljeni da ostanu na proevropskom kursu.

"U čemu je američka pomoć do sada bila velika, a i u budućnosti je neophodna, posebno u oblasti američkih investicija u ključnim infrastrukturnim projektima, opredjeljujućim za dinamiku daljeg ekonomskog razvoja i inteziviranje pregovaračkog procesa", nacodi se u saopštenju.

Premijer je, dodaje se, pozdravio vidljivi trend tijesne saradnje SAD i EU, u čemu Zapadni Balkan prepoznaje svoju perspektivu i interes.

Palmer je, kako je saopštenom prenio nedvosmislenu podršku evropskoj budućnosti Crne Gore.

"Palmer je naglasio da je veza između dvije države prijateljska i postojana i da postoji prostor za produbljivanje odnosa, naročito u oblasti ekonomije, te da će budući diplomatski kontakti voditi ka tom cilju. Sagovornici su tokom sastanka dogovorili inteziviranje saradnje na visokom nivou", navodi se u saopštenju Vlade.

Bonus video: