Abazović u Cirihu pozvao dijasporu da pomogne promjene u Crnoj Gori

Građanski pokret URA će u narednom periodu nastaviti komunikaciju sa predstavnicima dijaspore sa ciljem unapređenja veza između Crne Gore i naših građana u Evropi i svijetu, navode u toj stranci
860 pregleda 15 komentar(a)
Dritan abazović Cirih, Foto: URA
Dritan abazović Cirih, Foto: URA
Ažurirano: 19.11.2017. 12:57h

Predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović i potpredsjednik Miloš Konatar su na poziv Foruma građana Crne Gore iz EU i Švajcarske učestvovali na okruglom stolu "Crna Gora i mi" koji je organizovan u Cirihu. Okruglom stolu prisustvovao je i ambasador Crne Gore u Švajcarskoj Damir Grbović.

Predsjednik Foruma građana Crne Gore iz EU i Švajcarske gospodin Krivokapić istakao je da oni nemaju rezervnu državu osim Crne Gore i da je cilj Foruma da objedini cjelokupnu dijasporu, organizacije i građane Crne Gore u Evropi. Takođe, ispred Foruma gospodin Krivokapić je izrazio želju za boljom i intezivnijom saradnjom između Crne Gore i dijaspore.

Abazović je izrazio zadovoljstvo pozivom izjavivši kako su iseljenici ogroman potencijal koji Crna Gora jako slabo koristi.

"Pomognite nam da promijenimo Crnu Goru na bolje, da omogućimo njen ukupni razvoj i prosperitet. Ukoliko odmah ne preduzmemo nešto na demokratizaciji društva i njenom ekonomskom zaokretu vaši klubovi će biti sve veći jer će se iseljavanje, naročito sa sjevera Crne Gore, nažalost nastaviti. Vrijeme je da zapadne vrijednosti primjenimo u našoj svakodnevici, jer nije dovoljno da formalno postanemo članica neke organizacije. Moramo uraditi ono što su uradile sve države u Evropi, smijeniti vlast na slobodnim izborima. Zato vas molimo da nam pomognete, a ako je to mnogo što zahtjevamo onda nam makar nemojte odmagati u tom demokratskom iskoraku", saopštio je Abazović aludirajući na video smike na kojima iseljenici primaju novac da bi glasali vladajuću stranku.

Građanski pokret URA će u narednom periodu nastaviti komunikaciju sa predstavnicima dijaspore sa ciljem unapređenja veza između Crne Gore i naših građana u Evropi i svijetu, navode u toj stranci.

Dodaju i da URA na dijasporu Crne Gore gleda kao na šansu za povezivanje, napredak i boljitak naše države i građana u zemlji i inostranstvu.

Tokom sastanka uže rukovodstvo URA je prezentovalo i neke ideje iz ekonomskog programa URA "Posao za sve". Na kraju sastanka Abazović je predsjedniku Udruženja simbolično poklonio "Perper" koji sibolizuje tradiciju i državnost Crne Gore.

Bonus video: