Demokrate: Politika na Žabljaku se svela na hajdučiju, udar na tradicionalnu vrijednost Durmitorskog kraja

Prema njihovim riječima, vjerovatno su željeli da poruče "našim funkcionerima da se povuku, da se zaustave na putu razotkrivanja nepočinstava i da pošalju jasnu poruku da je najisplativije Demokratama da drže jezik za zube"

5684 pregleda 6 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Demokrate
Ilustracija, Foto: Demokrate

Ne možemo vjerovati da se politika na Žabljaku svela na hajdučiju, napade iz mraka na imovinu i porodicu, što je udar na tradicionalnu vrijednost Durmitorskog kraja, saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

Oni su sinoćnji incident, paljenje automobila predsjedniku Opštinskog odbora te partije Darku Šljivančaninu, osudili i zahtijevaju od nadležnih organa, Uprave policije i tužilaštva da u što kraćem roku otkriju i procesuiraju "vinovnike ovog nezapamćenog čina"

"Forenzičari iz Danilovgrada su preliminarno utvrdili da je vozilo poliveno benzinom i zapaljeno. Vozilo se nalazilo ispred drvene kuće u kojoj se nalazilo petnaestak članova porodice, a na gotovo metar od zapaljenog vozila je soba u kojoj je spavala njegova jednogodišnja beba. Osim materijalne štete i očiglednog zastrašivanja, bili su ugroženi životi cijele njegove porodice", navodi se u njihovom saopštenju.

Šljivančanin smatra da to može biti jedino upozorenje "zbog toga što su u javnim preduzećima našli veliki broj nepravilnosti".

Iz Demokrata su kazali da Šljivančanin u svom gradu nema neprijatelje, da je poznat kao uzoran čovjek i iskreni borac za pravdu i za svoj grad, te da zato nemaju ni najmanju dilemu da je napad "direktno povezan sa imenovanjima na mjestima izvršnih direktora u Turističkom centru Durmitor i Nacionalnom Parku Durmitor."

Prema njihovim riječima, vjerovatno su željeli da poruče "našim funkcionerima da se povuku, da se zaustave na putu razotkrivanja nepočinstava i da pošalju jasnu poruku da je najisplativije Demokratama da drže jezik za zube"

Dodaju i da bi trebalo da znaju da Darko Šljivančanin nije neko ko će spustiti glavu pred njihovim zastrašivanjem ili neko ko će zažmuriti na njihova nedjela i da to nije bilo svojstveno nijednom funkcioneru ili aktivisti Demokrata u mnogobrojnim napadima na njih.

"Podsjetićemo javnost na prijetnje bombom predsjedniku Skupštine Aleksi Bečiću i generalnom sekretaru Demokrata Borisu Bogdanoviću, na koje su naišli u Mojkovcu, sprovodeći redovne aktivnosti za kampanju, i to ispred kancelarija Demokrata. Na meti DPS-a našli su se na Cetinju i poslanik Danilo Šaranović i kandidati za odbornike Balša Raković, Novak Vujović i Marko Martinović, kada im je pored potezanja pištolja jasno poručeno da će ih sve pobiti", saopštili su iz ove partije.

Dodaju i da"ne zaboravljamo ni prijetnje smrću poznatog kriminalca Nemanje Ristića upućene predsjedniku Aleksi Bečiću i generalnom sekretaru Borisu Bogdanoviću", te da su "aktivisti DPS-a upadali i u prostorije Demokrata u Pljevljima i fizički napadali rukovodstvo OO Demokrata."

"Pamtimo mi, a pamti i Evropa, i krvave slike sa Konika. Pamtimo i znamo, ali od borbe za Crnu Goru bez kriminalaca ne odustajemo. Udarili ste na Demokrate dosta puta, ali ih ne pomjeriste ni za milimetar sa pravog kolosjeka, a kamoli da ih zaustaviste. I sad vam poručujemo da ni ubuduće kriminalne strukture neće moći da nas pokolebaju i da nam stanu na put", saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

Bonus video: