"Najoštrije osuđujemo vandalski i kukavički čin paljenja vozila, bezrezervna podrška Šlivančaninu"

"Sada je na nadležnim istražnim organima da rade svoj posao, jer
u svakoj pravno uređenoj državi ovaj slučaj bio bi potpuno istražen i eventualni egzekutori ovog kukavičkog i podmuklog čina i njihovi nalogodavci bez odlaganja bili procesuirani i privedeni pravdi. Međutim, to u Crnoj Gori u današnjim okolnostima nije realno očekivati"

5545 pregleda 0 komentar(a)
Zapaljeno vozilo Šljivančanina, Foto: Privatna arhiva
Zapaljeno vozilo Šljivančanina, Foto: Privatna arhiva

Najoštrije osuđujemo ovaj vandalski i kukavički čin paljenja vozila i upućujemo bezrezervnu podršku predsjedniku žabljačkih Demokrata Darku Šljivančaninu i njegovoj porodici, saopšteno je danas iz žabljačkih odbora Nove srpske demokratije (NSD), Demokratske narodne partije (DNP) i Pokreta za promjene (PzP).

Predsjedniku žabljačkog odbora Demokratske Crne Gore Darku Šljivančaninu tokom noći zapaljen je automobil, parkiran ispred njegove kuće na Žabjaku.

Osnovno državno tužilaštvo (ODT) je tim povodom formiralo predmet.

"Sada je na nadležnim istražnim organima da rade svoj posao, jer u svakoj pravno uređenoj državi ovaj slučaj bio bi potpuno istražen i eventualni egzekutori ovog kukavičkog i podmuklog čina i njihovi nalogodavci bez odlaganja bili procesuirani i privedeni pravdi. Međutim, to u Crnoj Gori u današnjim okolnostima nije realno očekivati", ističe se u saopštenju.

Iz žabljačkih odbora NSD, DNP i PzP su dodali da je nažalost, ovo prostor gdje se "ubijaju i prebijaju novinari, likvidiraju i strijeljaju mladi ljudi, pale vozila, postavljaju eksplozivna sredstva, a da izvršioci i nalogodavci uglavnom ostaju nedodirljivi".

"Bez ikakve namjere da ovaj nemio događaj gledamo u kontekstu politike, ipak postavlja se otvoreno pitanje "kako od aktuelnog tužilaštva i pravosuđa, te od novih-starih istražitelja u policiji očekivati da rade svoj posao“. Svi su oni, onako "opterećeni" enormnim bogatstvom koje su stekli prethodnih godina i decenija sjedeći u istim foteljama u kojima i sada sjede, "ograničeni i pod kontrolom". Iz tog razloga je narod Crne Gore 30. avgusta prošle godine tražio promjene koje se nažalost nijesu desile. Crnogorskim tužilaštvom i pravosuđem i crnogorskom policijom i dalje upravljaju oni koji su upravljali i prethodne tri decenije", zaključuje se u zajedničkom saopštenju žabljačkih odbora NSD, DNP i PzP.

Bonus video: