Abazović Cikotiću: Donošenje Rezolucije o genocidu u Srebrenici bila je moralna i civilizacijska odluka

Abazović je Cikotiću naglasio da Crna Gora podržava cjelovitost BiH i njen put ka evropskim integracijama, stavljajući se na raspolaganje za pomoć u tom procesu

14392 pregleda 6 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Vlada Crne Gore
Sa sastanka, Foto: Vlada Crne Gore

Odluka o donošenju Rezolucije o genocidu u Srebrenici znak je novih vjetrova u regionu i predstavlja hrabar i dugoročno koristan potez. Ona je pokazala odnos veličina u regionu, naveo je ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine (BiH) Selmo Cikotić nakon sastanka sa potpredsjednikom Vlade Crne Gore Dritanom Abazovićem.

Kako je saopšteno iz Vlade Crne Gore, Abazović je istakao da je donošenje Rezolucije o genocidu u Srebrenici bila moralna i civilizacijska odluka.

Cikotić je naveo je da su odnosi između BiH i Crne Gore paradigma odnosa kakvi bi u budućnosti trebali biti između svih zemalja Zapadnog Balkana.

"Članstvo Crne Gore u NATO je važan element regionalne stabilnosti, veoma važan i za BiH", kazao je Cikotić. Abazović je Cikotiću naglasio da Crna Gora podržava cjelovitost BiH i njen put ka evropskim integracijama, stavljajući se na raspolaganje za pomoć u tom procesu.

"Abazović i Cikotić razgovarali su i o rezultatima suzbijanja kriminalnih grupa u Crnoj Gori i regionu, zatim projektima koji će dovesti do boljeg insfrastrukturnog povezivanja dvije zemlje i smanjenju gužvi na graničnim prelazima tokom ljetnje turističke sezone", zaključuje se u saopštenju Vlade-.

Bonus video: