Milačić u Bratuncu prisustvovao Danu sjećanja na stradanje Srba sa područja Podrinja

"Došao sam da se poklonim ljudima kojima niko, do Boga, nije ispleo vijenac slave za bolnu smrt, u kom će nastaviti da žive na ovom svijetu u kom se slave samo jedne žrtve"

6457 pregleda 25 reakcija 25 komentar(a)
Foto: Prava Crna Gora
Foto: Prava Crna Gora

Predsjednik Prave Crne Gore i poslanik u Skupštini Marko Milačić prisustvovao je Danu sjećanja na stradanje Srba sa područja Podrinja koji je juče održan u Bratuncu.

Kako je saopšteno iz Prave Crne Gore, Milačić je prisustvovao i parastosu, na groblju u Bratuncu, koji je služen za 3.267 Srba iz srednjeg Podrinja koje su ubile muslimanske snage tokom rata, među kojima su i oni ubijeni na Petrovdan prije 29 godina u bratunačkim i srebreničkim selima.

Navodi se i da je Milačić bio jedini predstavnik iz Crne Gore na Danu sjećanja u Bratuncu.

"Došao sam u Bratunac da odam počast srpskim žrtvama stradalim u ratom zahvaćenoj istočnoj Bosni, stradalim u okolnim selima Bratunca, žrtvama koje su zasijenjene sjenima drugih žrtava. Da odam počast žrtvama koje se ne pominju, kojih kao da se više niko ni ne sjeća, zaboravljenim srpskim žrtvama, ljudima koji su ostavljali svoje živote na kućnom pragu, u logorima, na žičanim ogradama, odvojeni od porodice, od kćeri i sinova, odvojeni od snova da makar u smrti ne mogu biti zaboravljeni. Došao sam da se poklonim ljudima kojima niko, do Boga, nije ispleo vijenac slave za bolnu smrt, u kom će nastaviti da žive na ovom svijetu u kom se slave samo jedne žrtve", rekao je Milačić.

Dodao je da se u Bratunac dolazi samo srcem, "zbog borbe za punu istinu da je i prije srebreničkih žrtava postojala jedna Srebrenica".

"U Bratuncu i okolnim selima, u kojima su ubijani mnogi, a posebno su ubijani ljudi srpske nacionalnosti, zar i to nisu nečije žrtve od kojih je, u dane posta i oprosta, potrebo zatražiti oprost za prekinuti život i krv koju su upile, a danas se čini i obrisale, politike koje više u Bratuncu ni ne vide krv", rekao je Milačić.

Bonus video: