"vozni park Vlade pretvorio u taksi službu za porodične potrebe"

Škrelja: Krivokapić da objasni zašto su službeni automobili Vlade zaduženi za ekskurzije po Beogradu

"Računajući na to da će Krivokapić ili oćutati, ili demagoški odgovoriti kako se on žrtvuje, a da je njegova porodica izložena nezapamćenom progonu, ipak ga podsjećamo da je u pitanju djelo za koje su predviđene zakonske sankcije"

12970 pregleda 42 reakcija 42 komentar(a)
Škrelja, Foto: Luka Zeković
Škrelja, Foto: Luka Zeković

Pozivamo premijera Zdravka Krivokapića da pojasni javnosti po kojem osnovu njegovi ukućani koriste službena vozila Vlade Crne Gore tokom privatnih posjeta inostranstvu, poručio je poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Luiđ Škrelja.

"Nakon što su, ne tako davno, gazili građane Crne Gore, službeni automobili u službi Krivokapićeve porodice sada su zaduženi za ekskurzije po Beogradu, što je samo još jedna od ozbiljnih zloupotreba kojima pribjegava Vlada", kazao je.

Navodi da je od čovjeka koji je, "manirom okorjelog populiste", prvog dana mandata u Vladu došao taksijem, Krivokapić za kratko vrijeme vozni park Vlade pretvorio u taksi službu za porodične potrebe.

Smatra da je dodatni skandal što funkcioneri Vlade mijenjaju tablice na vozilima, skidaju službene ne bi li mogli da državna vozila koriste u privatne svrhe.

"Računajući na to da će Krivokapić ili oćutati, ili demagoški odgovoriti kako se on žrtvuje, a da je njegova porodica izložena nezapamćenom progonu, ipak ga podsjećamo da je u pitanju djelo za koje su predviđene zakonske sankcije. Zato je dužan da javnosti objasni, šta se to dešava sa Vladinim voznim parkom i zašto se automobili koriste nenamjenski, u porodične i privatne svrhe", zaključio je Škrelja.

Preporučujemo za Vas